in ,

Kuli Pisti és Dombvári Bence egymás ellen

Kuli Pisti a középső hajóban elöl, Dombvári Bence sárga pólóban az alsó hajóban.
Kuli Pisti a középső hajóban elöl, Dombvári Bence sárga pólóban az alsó hajóban.

A tegnapi edzésversenyen a férfiak K4 500 méteres olimpiai számában szarvasi háziverseny zajlott a férfiak között.

“A férfi kajaknégyesek négy héttel ezelőtt már összecsaptak egymással, akkor is mindkétszer Kuliék győztek”, áll az MTI honlapján emlékeztetőül.

Első futamot meggyőzően nyerte a Putyu vezette Kuli István, Nádas Bence, Molnár Péter, Tótka Sándor alkotta evezősegység. Már a rajt után az élre álltak és megközelíthetetlenek voltak. Csak a fiatal négyes, aminek a tagjai az 1000 méteres páros tesztversenyek során már bizonyították, hogy jó formában vannak: Noé Zsombor, Németh Viktor, Erdőssy Csaba, Koleszár Mátyás tudta tartani velük az iramot. A Kammerer Zoltán, Balaska Márk, Dombvári Bence, Csizmadia Kolos alkotta négyes harmadikként futott be.

A változatlan felállású és pályabeosztású második futamban a Kammerer fémjelezte négyes megrázta magát, a táv első felében vezetett is, de aztán Kuli Pistiék két bólyasor alatt több mint félhajónyi előnyt szereztek, így megkérdőjelezhetetlenül vitték a második futamot is.

Bagdiné Balla Andrea, Csépainé Tóth Gabriella és Dinyáné Kovács Gabriella elhelyezik koszorújukat Bagi István emléktáblájánál (Fotó: Babák Zoltán)0

Megkoszorúzták Bagi István emléktábláját

Tarsoly Krisztina fehérben (Fotó: Babák Zoltán)0

Tarsoly Krisztina kapta a Józsa Mihály-díjat