in , ,

Megkoszorúzták Bagi István emléktábláját

Bagdiné Balla Andrea, Csépainé Tóth Gabriella és Dinyáné Kovács Gabriella elhelyezik koszorújukat Bagi István emléktáblájánál (Fotó: Babák Zoltán)0
Bagdiné Balla Andrea, Csépainé Tóth Gabriella és Dinyáné Kovács Gabriella elhelyezik koszorújukat Bagi István emléktáblájánál (Fotó: Babák Zoltán)

Július 1-e a köztisztviselők és kormánytisztviselők napja. Ma szünetel, vagy csak ügyeleti rendszerbe üzemel a hivatali ügyintézés a legtöbb településen.

Tegnap Békésszentandráson e nevezetes nap alkalmából megkoszorúzták Bagi István emléktábláját, akinek ma is élnek leszármazottai a településen. Fia, Bagi István, alkotmánybíró volt.

Bagi István 1938 és 1949 között Békésszentandrás főjegyzője volt. Tábláját a második világháború lezárásának 60. évfordulóján helyezték el a községháza falán, tiszteletük kifejezése képpen, amiért megmentette a községi iratokat, anyakönyveket a pusztítás elöl.

Szentandrás korábbi jegyzőjét Bagi Anett méltatta, majd Csépainé Tóth Gabriella, Bagdiné Balla Andrea és Dinyáné Kovács Gabriella helyezték el tiszteletük jeléül koszorújukat a polgármesteri hivatal falán elhelyezett emléktáblánál.

0

Újratervezés

Kuli Pisti a középső hajóban elöl, Dombvári Bence sárga pólóban az alsó hajóban.

Kuli Pisti és Dombvári Bence egymás ellen