Connect with us

Oktatás

Újratervezés

A GPS világából jól ismert kifejezés volt iskolánk 30. siófoki táborának a mottója. Nem azért, mert így akartuk, az időjárás tette ezt szükségessé. De ez nem szegte senkinek a kedvét, ismét egy jól sikerült tábort tudhatunk magunk mögött!
Június 14-én, vasárnap 43 diákkal és hat pedagógussal a fedélzetén gördült ki egy hófehér autóbusz Siófok irányába, a várva várt benkás nyári táborba. Mindenki jókedvű, vidám volt, hiszen a kényszerű 3 hónapos „távollét” után jó volt találkozni a tanítványainkkal, a gyerekeknek a barátaikkal, társaikkal. A rendkívül kényelmes, minden igényt kielégítő autóbusszal délután 2 óra körül már oda is értünk. Gyors ki- és bepakolás után irány a Balaton. Leizzadni ugyan nem lehetett a vízben, de a játékra, fürdőzésre pont megfelelő volt. Fürdés után „belakták” a gyerekek a tábort. Rengeteg volt a lehetőség az elfoglaltságra, így mindenki talált magának megfelelőt: ping-pong, csocsó, biliárd, röplabda, foci, kosárlabda, darts – a mozgás szerelmeseinek. És a beszélgetés! Nagyon jó volt látni, hogy itt is, ott is egy-egy kis csoportban órákon keresztül milyen jót beszélgettek, nevetgéltek.

Az előzetesen kiadott programjainkat maradéktalanul végre tudtuk hajtani, ha nem is abban a sorrendben. Siófokon az esőre hajló napokon maradtunk. Itt megnéztük az evangélikus és a katolikus templomot, gyönyörködhettünk a víztoronyból nyíló csodálatos kilátásban, sétáltunk a Kálmán Imre és a Petőfi sétányon.

Nem csak a táborunk jubilált – 30. év -, de Bujtor István híres filmje, a Pogány madonna is, ami 40 éve készült. A tervünk az volt, hogy megnézzük ezt a filmet, utána pedig egy rövid kvízzel „ellenőrizzük le”, hogy ki mennyire figyelt. De sajnos, valami miatt ezt a filmet levették minden netes oldalról, így helyette egy esős napon Bujtor egy másik, szintén a Balaton mellett (is) játszódó filmjét néztük meg.
Utolsó siófoki programunk meglepetés volt: egyórás sétahajózás egy Kalózhajón – az elnevezéséhez igazodó játékos, interaktív műsorral. Jó kis szeles időt fogtunk ki, úgy hogy akár el is énekelhettük volna, hogy: „hullámzó Balaton tetején…”!

Az autóbuszos programjainkhoz is – vagy hozzánk? – kegyes volt az időjárás: nem áztunk el, sőt! A bobozás Balatonfűzfőn, majd a Kápolnapusztai Bivalyrezervátum bejárása remélem remek élmény marad mindenkinek. Annál is inkább, mert a rezervátumban egy kényszerű kerülő miatt – sáros átfolyás – szinte mindenki megízlelhette a villanypásztor „csípését”. Nem volt veszélyes, de határozottan érezhető volt. A rengeteg ürge, amit sikerült többeknek lencsevégre – telefonra – kapni, a közel 200 bivaly karámba terelése, a 2 napos kis bivalyborjú csetlése-botlása, megannyi különleges látványosság volt.
Az utolsó este tábortüze, szalonnasütése remek alkalom volt arra, hogy még emlékezetesebbé tegye az eltelt 5 napot.
Végül a 6. napon elköszöntünk Siófoktól – Viszlát, jövőre! – és néhány órás út után megérkeztünk Szarvasra.

Utolsó gondolatként szeretném megköszönni a szülőknek, hogy ránk bízták gyermekeiket, a gyerekeknek, hogy senkivel nem volt semmi probléma, a sofőrünknek, hogy biztonságosan eljuttatott oda, ahova szerettük volna, és a kollégáimnak, akik 24 órás „szolgálatot” láttak el a tábor zavartalan lebonyolításáért.
Bízva abban, hogy a 31. táborunkat is ekkora érdeklődés mellett tudjuk megszervezni, a táborvezetőség nevében:

Bencsik Tiborné táborvezető

Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola

Népszerű

Szironyné Zsabka Edit, azaz Zsedi egyik amigurumi babájával Szironyné Zsabka Edit, azaz Zsedi egyik amigurumi babájával

Zsedi, az amigurumi mestere

Hobby

Újra dobogón a szarvasi gyorsírók

Oktatás

Fotó:Békés Megyei Kormányhivatal/Lehoczky Péter Fotó:Békés Megyei Kormányhivatal/Lehoczky Péter

Békésben is zökkenőmentes a bölcsődei, óvodai, iskolai dolgozók tesztelése

COVID-19

Konferencia online térben

Tudomány

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2020. július
h k s c p s v
« jún   aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect