Connect with us

Egészségügy

Az egészségügyben dolgozók előtt tisztelegtek Szentandráson

Fotó: Babák Zoltán
Fotó: Babák Zoltán

Július 1-én az anyák megmentőjének, Semmelweis Ignácnak a születésnapján van a magyar egészségügy napja. Békésszentandráson hagyomány, hogy ezen a napon a település vezetői, illetve az egészségügyben dolgozók elhelyezik az emlékezés koszorúit a rendelő falán levő négy márványtáblára, amin olyan orvosok neve szerepel, akik áldozatos munkájukkal szolgálták a település lakóit.

Dr. Fabó Ferenc, dr. Kiss József, dr. Olasz Imre, dr. Szerényi Miatovics Iván mind ilyen orvos volt. Négyük emléktáblái alá Sinka Imre polgármester, Csépainé Tóth Gabriella jegyző és Major Attila önkormányzati képviselő helyezte el a település nevében a koszorúkat. A két orvosdinasztia leszármazottai fejet hajtottak elődeik előtt, majd a 2018. március 5-én elhunyt ifjabb Fabó Ferenc rendelőjébe vonultak, hogy előtte is leróják tiszteletüket.

A megemlékezés során Major Attila emlékezett Semmelweis Ignácra, illetve fejezte ki köszönetét az egészségügyben dolgozók előtt, akik nap mint nap bizonyítják hivatástudatukat a település lakói számára.

Népszerű

A fotó az Andragória – FC Gold mérkőzésen készült (Fotó: Babák Zoltán) A fotó az Andragória – FC Gold mérkőzésen készült (Fotó: Babák Zoltán)

A pizzások szállították első győzelmüket

Sport

Glutén és laktózmentes hortobágyi húsos palacsinta (Fotó: Gallicoop Instagram) Glutén és laktózmentes hortobágyi húsos palacsinta (Fotó: Gallicoop Instagram)

Glutén és laktózmentes hortobágyi húsos palacsinta

Ajánlatunk hétvégére

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Rendhagyó történelemóra – Hogyan történhetett…

Színház

Harencsár László mesél Harencsár László mesél

Mesevilág a Gyakorlóban

Oktatás

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect