Connect with us

Egészségügy

Az egészségügyben dolgozók előtt tisztelegtek Szentandráson

Fotó: Babák Zoltán
Fotó: Babák Zoltán

Július 1-én az anyák megmentőjének, Semmelweis Ignácnak a születésnapján van a magyar egészségügy napja. Békésszentandráson hagyomány, hogy ezen a napon a település vezetői, illetve az egészségügyben dolgozók elhelyezik az emlékezés koszorúit a rendelő falán levő négy márványtáblára, amin olyan orvosok neve szerepel, akik áldozatos munkájukkal szolgálták a település lakóit.

Dr. Fabó Ferenc, dr. Kiss József, dr. Olasz Imre, dr. Szerényi Miatovics Iván mind ilyen orvos volt. Négyük emléktáblái alá Sinka Imre polgármester, Csépainé Tóth Gabriella jegyző és Major Attila önkormányzati képviselő helyezte el a település nevében a koszorúkat. A két orvosdinasztia leszármazottai fejet hajtottak elődeik előtt, majd a 2018. március 5-én elhunyt ifjabb Fabó Ferenc rendelőjébe vonultak, hogy előtte is leróják tiszteletüket.

A megemlékezés során Major Attila emlékezett Semmelweis Ignácra, illetve fejezte ki köszönetét az egészségügyben dolgozók előtt, akik nap mint nap bizonyítják hivatástudatukat a település lakói számára.

Népszerű

Varga Viktor (Fotó: Babák Zoltán) Varga Viktor (Fotó: Babák Zoltán)

Még nincs itt a pillanat, az érésre, a nevetésre, a könnycseppre

Színház

Az önkormányzati dolgozók lepakolják a barnakőszenet egy csabacsűdi családi ház udvarán (Fotó: Babák Zoltán) Az önkormányzati dolgozók lepakolják a barnakőszenet egy csabacsűdi családi ház udvarán (Fotó: Babák Zoltán)

Elkezdődött a barnakőszén kiszállítása Csabacsűdön

Közérdekű

Pedagógusképzés – gyermeki, tanulói kompetenciafejlesztés

Oktatás

A békésszentandrási szennyvíztisztító telep jelenleg (Fotó: Babák Zoltán) A békésszentandrási szennyvíztisztító telep jelenleg (Fotó: Babák Zoltán)

Nyáron indulhat a szentandrási szennyvízkezelő fejlesztése

Beruházás

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect