in ,

Mi városunk, Szarvas

0

Helyi kezdeményezésként indult az idei tanévben ezzel a címmel rajzpályázat, melynek célja: bemutatni, mit jelent a felnövekvő nemzedék számára ez a település.

Évfolyamonként 10-10 diák munkáját lehetett benyújtani a
“SZARVASÉRT” ALAPÍTVÁNY Kuratóriumához. Nagyon igényes és különleges alkotások készültek, melyek egy része Szarvas természeti szépségeit, más része műemlékeit, illetve kulturális életének egyediségét jelenítik meg. Nem maradhatott el a város egykori kiemelkedő földrajzi helyzetét jelző malom ábrázolása, valamint a helyi címer modernizált alakban történő feldolgozása sem.

Az elkészült rajzokból kiállítást szerveznek, melynek pontos időpontját még nem tüntették fel, de a gimnázium diákjainak munkáiba a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium honlapján is bepillantást nyerhetünk.

Természetesen karantén idején is megőrizték tanulóink alkotói kedvüket, amit a mellékelt fotók is tanúsítanak. Megszámolni is nehéz, mennyi minőségi és szép alkotás született ebben a szokatlan és reméljük, egyedi helyzetben.

A tanévzáró ünnepségek végén- meglepetésként – kerültek kiosztásra a többtagú zsűri által kiválogatott festmények és rajzok díjazottjai. Nem könnyítettük meg a bírák helyzetét, ugyanis a gimnázium legügyesebb rajzosait kértük fel erre a feladatra.

I. hely: Kohut Gyöngy 9.C
II. hely: Szabó Bernadett 11.C
III. hely: Medvegy Réka 10. B
Különdíj: Kohut Petra 10.B, Kozák Ádám 10.B

Kimagasló pontszámmal ajándékcsomagokat kaptak még:Kiss Anna 11.A, Kiss Ágnes 11.C, Lestyan Zsanett 11.C, Vári Martina 9.C, Gellai Dominika 9.C.

Köszönjük a pályázati lehetőséget és az értékes díjakat! Izgatottan várjuk az őszre ígért kiállítás megtekintését!

Murányi Viktória, szaktanár

A Korona képviseletében Zvara József veszi át a felsőházi első helyért járó kupát Gunda Atillától (Fotó: Kepenyes Balázs)0

Teremfoci felsőház: Korona, Liverpool, Lowland Deers

Fotó: Babák Zoltán0

Az egészségügyben dolgozók előtt tisztelegtek Szentandráson