Connect with us

Közérdekű

182 igen, 0 tartózkodás, 0 nem Szentandráson

Fotó: Babák Zoltán
Fotó: Babák Zoltán

A lakhatási nehézségek csökkentése érdekében újra lehet szociális alapon lakhatási támogatást igényelni Békésszentandráson, határoztak a képviselők hétfőn, amikor a járvány, illetve az arra vonatkozó korlátozások feloldása után először ülésezett a hétfős testület.

Új települési adó bevezetésének lehetőségéről is döntöttek.

– Az önkormányzat stabilitása miatt az adóelvonások hatását valamilyen adónemmel kompenzálni kell – utalt a helyi adó elvonására vonatkozó, a veszélyhelyzet alatt hozott kormányrendeletre Sinka Imre polgármester, hiszen ez adja a pályázatokhoz az önerőt, illetve a bérek fedezetét.

Egyelőre ez csak terv, de szeptemberre már számokkal szeretnék látni, már akkor szeretnének vele érdemben foglalkozni, de addig is sok minden változhat még az országos költségvetésben is, tette hozzá Hévizi Róbert, a Gazdasági és Turisztikai Bizottság elnöke.

Ahogy azt Hévizi Róbert mondta, a panaszok miatt évek óta tartó viták végére tettek pontot azzal, hogy szerződést bontottak az ÖNO és a bölcsőde közétkeztetését húsz éve bonyolító korábbi beszállítóval. Ennek bekövetkezte után az elállt az iskola és az óvoda étkeztetésétől is, így egy teljesen új korszak kezdődhet, ami jót hozhat.

Az önkormányzati fenntartású két intézménybe ezentúl a Korona Gyorséttermet is üzemeltető Szarvas Kontakt Kft. látja majd el. Major Attila megjegyezte, hogy a faluban az terjed, hogy díjemelés lesz, de ő utánaszámolt és 12 forint különbséget talált. “Ha az az ehetőség javára megy, megéri”, jelentette ki.

A 22 napirendi pont és négy bejelentés között pályázatokkal kapcsolatos kérdésekben, illetve apróbb, főleg technikai jellegű döntés mellett több beszámoló is elhangzott. Elsőként Farkasné Sinka Dóra bizottsági elnök számolt be a Szociális, Jogi és Ügyrendi Bizottság az átruházott hatáskörben végzett munkáról, majd a elfogadták a a 2019-es költségvetésről szóló rendeletet.

Bogdán Tamás elnök és Mihály Mariann TDM menedzser a Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület 2019. évi tevékenységéről, valamint Bíró Zoltán tűzoltó alezredes a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szarvasi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságának 2019. évi tevékenységéről adott számot. A Szarvasi Polgárőr Egyesület 2019. évi munkájáról Tusjak Tamás egyesületi elnök távollétében Filip András tájékoztatta a testületet.

Beszámoltak a Gondozási Központ és a Településüzemeltetési Intézmény tavalyi munkájáról is, valamint Aszódi Róbert falugazdász is erről az időszakról.

Népszerű

Fotó: Gallicoop Instagram Fotó: Gallicoop Instagram

Nyári pulykamell télen

Ajánlatunk hétvégére

Nappalozó erdei fülesbagoly a Tessedik Sámuel Múzeum melletti nyírfán (Fotó: Babák Zoltán) Nappalozó erdei fülesbagoly a Tessedik Sámuel Múzeum melletti nyírfán (Fotó: Babák Zoltán)

Városlakó erdei fülesbaglyok Szarvason

Zöld zóna

A fotó a Tessedik Sámeum Múzeum gyűjteményéből származik A fotó a Tessedik Sámeum Múzeum gyűjteményéből származik

Ünnepek múltán az ünnepekről

Szarvas

Fotó: Dr. Bencze Tamás Fotó: Dr. Bencze Tamás

Motorozik a család

Sport

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2020. július
h k s c p s v
« jún   aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect