Connect with us

Mezőgazdaság

Már a téli tüzelőre gondolnak Csabacsűdön

Zajlik a bálázázás Csabacsűdön (Fotó: Babák Zoltán)
Zajlik a bálázázás Csabacsűdön (Fotó: Babák Zoltán)

2012-ben a közmunkaprogram keretében apríték, illetve szalmabála tüzelésre alkalmas két kazán üzembeállítására került sor, így ma három intézmény téli fűtését oldják meg ily módon Csabacsűdön. 2014-ben lehetőség nyílt saját bálázó beszerzésére, ezért ma már nem bérmunkában, hanem saját bálázóval történik a téli tüzelő összegyűjtése.

– Minden évben feladatunk, hogy beszerezzük az ezek fűtéséhez szükséges téli tüzelőt, többnyire a szalmabálát, amit jellemzően önkormányzati földterületről, illetve más helyi gazdálkodók által felajánlott területekről bálázunk le, illetve szállítunk a telephelyre vagy a szérűskertbe – mondta Molnár József tegnap hivatalában, mielőtt kilátogattunk volna a bálázás helyszínére.

A közös önkormányzati hivatal, a konyha, illetve az általános iskola első három osztályának helyet adó kisiskola épülete fűtésének a korábbi szenes, illetve gázfűtés kiváltása milliós nagyságrendű megtakarítást jelent az önkormányzat számára.

Arra a kérdésünkre, hogy ez a mennyiség teljesen kiváltja-e a téli fűtés enregiaigényét, Molnár József elmondta, hogy a karácsony és az újév közötti időszakban szoktak visszaállni gázra, hogy azok, akik az épületek hőmérsékletéért felelnek, ők is a családjukkal lehessenek. Az idén a tervek szerint ötezer bálát szeretnének beszállítani, ami a korábbi évek tapasztalatai alapján elegendő lesz a télre.

“Ma felszáradt a harmat, utána indultak a fiúk” – ezt már útban a területre mondta a település polgármestere, miközben egy önkormányzati területen álló búzatábla mellett haladtunk el, amiről sajnálattal megállapította, hogy az bizony elég rövid szárú lett az idén.

Népszerű

A fotót a Fővárosi Nagycirkusz bocsátotta rendelkezésünkre A fotót a Fővárosi Nagycirkusz bocsátotta rendelkezésünkre

Elmaradt Tündértánc

Színház

A szeghalmiak egyenlítő gólja (Fotó: Babák Zoltán) A szeghalmiak egyenlítő gólja (Fotó: Babák Zoltán)

Styecz Milán one-man show-jával 3–1

Sport

H. Varga Tamás (Fotó: Babák Zoltán) H. Varga Tamás (Fotó: Babák Zoltán)

Villámportré H. Varga Tamásról

Színház

Fotó: police.hu Fotó: police.hu

Elektromos kerékpár és biciklis gyerek ütközött

Szarvas

A rovatot támogatja:

Archívum

2020. július
h k s c p s v
« jún   aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect