Connect with us

Színház

Időradír

Fotó: Babák Zoltán
Fotó: Babák Zoltán

Szerda eset Bíró Eszter Időradír című interaktív műsorán vehettek részt a gyermekek a Vízi Színházban. A mese története a pontos időt mutató óra négy darabra hullik, és meg kell keresni a darabokat, amihez Eszter a gyerekek segítségét kérte. A koncert végére összeáll az óra. Bíró Eszter Szarvast, a színpad mögötti szökőkutat is beleszőtte meséjébe.

A gyerekek egy része élvezte az előadást, segítettek megkeresni az óra darabjait, egy kisebb része azonban a színpad előtti szaladgálásban lelte örömét, ők nemigen figyeltek arra mi is folyik a színpadon, a legutolsó dalig, amikor Bíró Eszter őket is bevonta a dalba, ahol ugrálni kellett.

Egy ilyen hatalmas térben egy gyermekkoncert kétesélyes, mert ezek az interaktív előadások kisebb csoportokban működnek igazán. A gyerek szabadságvágya, mozgásigénye érthető és hiába nagyon érdekes a műsor, jó az előadó, nem köthet le mindenkit. Két-három gyerek elkezd a színpad előtt játszani, a többi megy utánuk. A nézők nagyobb része azonban segített Eszternek, megtalálni az óra darabjait.

Bíró Eszter és csapata – Födő Sándor – ütőhangszerek, harmonika; Csókás Zsolt – gitárok; Cserta Balázs – fúvós hangszerek (szoprán szaxofon, duda, furulyák, tárogató, klarinét), Ifj. Tóth István – basszusgitár. – nagyon jó volt, a gyerekek pedig csupán gyerekek voltak, örültek annak, hogy egymás között lehettek, játszhattak, ez a gyermekelőadások varázsa.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Népszerű

Mindenki szarvasi a képen: Kiri Bence (zöldben), Zahorecz Soma (partjelző), Bakró Géza és Szikora Milán (kékben) (Fotó: Babák Zoltán) Mindenki szarvasi a képen: Kiri Bence (zöldben), Zahorecz Soma (partjelző), Bakró Géza és Szikora Milán (kékben) (Fotó: Babák Zoltán)

Nagy érdeklődés kísérte a szomszédvári találkozót

Sport

A Gál Ferenc Egyetem udvara, mögötte a (jelenleg) Szent István Egyetem régi épülete (Fotó: Babák Zoltán) A Gál Ferenc Egyetem udvara, mögötte a (jelenleg) Szent István Egyetem régi épülete (Fotó: Babák Zoltán)

Az elmúlt hét napban történt

Gazdaság

Koltay Gergely és Koltay Gábor 2020. július 23-án a Kormorán koncertje előtt a Szarvasi Vízi Színházban (Fotó: Babák Zoltán) Koltay Gergely és Koltay Gábor 2020. július 23-án a Kormorán koncertje előtt a Szarvasi Vízi Színházban (Fotó: Babák Zoltán)

Nálunk lesz látható először a Jókai Megfeszített című rockoperája

Színház

Forrás: koroanavirus.gov.hu Forrás: koroanavirus.gov.hu

18: Békés az utolsó a megyék között regisztrált fertőzöttek számában

COVID-19

A rovatot támogatja:

Archívum

2020. július
h k s c p s v
« jún   aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect