Connect with us

Színház

Időradír

Fotó: Babák Zoltán
Fotó: Babák Zoltán

Szerda eset Bíró Eszter Időradír című interaktív műsorán vehettek részt a gyermekek a Vízi Színházban. A mese története a pontos időt mutató óra négy darabra hullik, és meg kell keresni a darabokat, amihez Eszter a gyerekek segítségét kérte. A koncert végére összeáll az óra. Bíró Eszter Szarvast, a színpad mögötti szökőkutat is beleszőtte meséjébe.

A gyerekek egy része élvezte az előadást, segítettek megkeresni az óra darabjait, egy kisebb része azonban a színpad előtti szaladgálásban lelte örömét, ők nemigen figyeltek arra mi is folyik a színpadon, a legutolsó dalig, amikor Bíró Eszter őket is bevonta a dalba, ahol ugrálni kellett.

Egy ilyen hatalmas térben egy gyermekkoncert kétesélyes, mert ezek az interaktív előadások kisebb csoportokban működnek igazán. A gyerek szabadságvágya, mozgásigénye érthető és hiába nagyon érdekes a műsor, jó az előadó, nem köthet le mindenkit. Két-három gyerek elkezd a színpad előtt játszani, a többi megy utánuk. A nézők nagyobb része azonban segített Eszternek, megtalálni az óra darabjait.

Bíró Eszter és csapata – Födő Sándor – ütőhangszerek, harmonika; Csókás Zsolt – gitárok; Cserta Balázs – fúvós hangszerek (szoprán szaxofon, duda, furulyák, tárogató, klarinét), Ifj. Tóth István – basszusgitár. – nagyon jó volt, a gyerekek pedig csupán gyerekek voltak, örültek annak, hogy egymás között lehettek, játszhattak, ez a gyermekelőadások varázsa.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Népszerű

Szironyné Zsabka Edit, azaz Zsedi egyik amigurumi babájával Szironyné Zsabka Edit, azaz Zsedi egyik amigurumi babájával

Zsedi, az amigurumi mestere

Hobby

Újra dobogón a szarvasi gyorsírók

Oktatás

Fotó:Békés Megyei Kormányhivatal/Lehoczky Péter Fotó:Békés Megyei Kormányhivatal/Lehoczky Péter

Békésben is zökkenőmentes a bölcsődei, óvodai, iskolai dolgozók tesztelése

COVID-19

Konferencia online térben

Tudomány

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2020. július
h k s c p s v
« jún   aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect