Connect with us

Koncert

A country koronázatlan királyai – a 100 Folk Celsius

Fotó: Szabó Emőke
Fotó: Szabó Emőke

Pénteken este Babák Mihály Szarvas Város polgármestere köszöntötte a közönséget a Vízi Színházban és bemutatta dr. Takács Árpádot, a Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottját, aki a Köszönjük Magyarország! sorozatban, a kereskedelmi dolgozókat köszöntötte rövid beszédével. Köszönjük Kereskedelmi dolgozók!

A kereskedelmi dolgozók tiszteletére a 100 Folk Celsius adott nagysikerű koncertet.

A zenekar 1976-ban alakult, zenei stílusukat főként a country és a bluegrass hangzása határozta meg. Az alapítók közül ma már csak Littvay Imre zenél, akinek hangszere a basszusgitár. Szarvason fellépett még Légrády Péter gitár, Mikes Attila hegedű, billentyűs hangszerek, Kocsándi Miklós dob, ütőhangszerek, és Heilig Gábor gitár. Mind az öten énekeltek is.

Országút, Ohio, Paff a bűvös sárkány, a Nagy ho-ho horgász, Miki manó, Kéglidal, Gyere, gyere ki a hegyoldalba, Régi csibészek – csak néhány dalcím, ami elhangzott péntek este.

Öt ősz hajú férfi, klasszikus country-hagyományokat őrizve, lelkesen, szívvel, lélekkel muzsikál, a közönség pedig velük énekli a dalokat, óriási érzés! És nem csak a felnőttek, hanem a gyerekek is. A zenekar külön blokkot szánt a felnőtteknek, a gyerekeknek, de a dalokat a felnőttek, és a gyerekek ugyanúgy tudták és énekelték kórusként. Tisztelet, köszönet a zenészeknek az estéért! Fantasztikus volt!

Az estét az előttem lévő sorban végigdobolta egy kisfiú, Révész Balázs, aki Győrből érkezett Szarvasra. Balázs hét éves, ősztől kezdi a zeneiskolát, és nagy rajongója a 100 Folk Celsiusnak. Fantasztikus munkát végzett ő is, mert nem csak kicsi dobverőjével, hanem a lábával, egész testével ütötte képzeletbeli dobjait, a zenével, a dobossal egy ütemben, egy ritmusban. Azt hiszem még hallani fogunk róla!

Galambos Edit

Fotó: Szabó Emőke

Népszerű

Online karácsonyi vásárt szervez a megyei önkormányzat

Békés megye

Pulyka cacciatore édesburgonyával (Fotó: Gallicoop Instagram) Pulyka cacciatore édesburgonyával (Fotó: Gallicoop Instagram)

Pulyka cacciatore édesburgonyával

Ajánlatunk hétvégére

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

M44: Újabb szakasz átadása várható decemberben, díjmentesség marad

Közlekedés

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Advent 2020: Távolról is közel

Közösség

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2020. július
h k s c p s v
« jún   aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect