Connect with us

Oktatás

Népzenei tehetségeinkért

„A hazai és a határon túli művészeti tehetséggondozó programok támogatása” című kiírás keretében, az alábbi programjaink valósulhattak meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és a Nemzeti Tehetség Program támogatásával.

A Csabacsűdi Trefort Ágoston Általános Iskola pedagógiai programja kiemelten fontosnak tartja a meglévő szokások, hagyományok, a kultúra átadását a tanulóknak, ezen belül a tehetséggondozást.

A pályázatból támogatott tevékenységek fő eleme a 30 órás élmény- és alkotásközpontú, komplex tehetséggondozó program volt, mely a 6 főből álló legtehetségesebb citerásaink bevonásával jött létre. Az új magyar népdalcsokrok tanulását helyi és külső szakértővel valósítottuk meg, ahol fejlődhetett a diákok játékismerete a citerán. Az életkori sajátosságokat figyelembe véve, lehetőség volt az egyéni és kiscsoportos fejlesztésre, összetett játékelemek elsajátítására.

A választható tevékenységek közül az egynapos tanulmányút keretében, Szarvasra utaztunk a Tessedik Táncegyüttes műsorának megtekintésére. Felkerestük a város kulturális helyeit, a Zenepavilont és a Cervinus Teátrumot.

A koronavírus időszakában a budapesti táncháztalálkozó megtekintése elmaradt, ezért a 4 órás interaktív tevékenység programeleme átcsoportosításra került a 3 napos táborba. Így, július végén 12 fő tanuló részvételével szervezhettük meg a „X. Kúti tábort” Örménykúton. Itt a tájra jellemző dalanyaggal foglalkoztunk oktatókkal, szakértővel. A foglalkozások közötti szabadidőt kézműves tevékenység, nemezelés, agyagozás, tájházlátogatás és sport töltött ki. Köszönjük szépen a támogatók segítségét a programok megvalósításában!

Népszerű

Fotó: Gallicoop Instagram Fotó: Gallicoop Instagram

Nyári pulykamell télen

Ajánlatunk hétvégére

Nappalozó erdei fülesbagoly a Tessedik Sámuel Múzeum melletti nyírfán (Fotó: Babák Zoltán) Nappalozó erdei fülesbagoly a Tessedik Sámuel Múzeum melletti nyírfán (Fotó: Babák Zoltán)

Városlakó erdei fülesbaglyok Szarvason

Zöld zóna

A fotó a Tessedik Sámeum Múzeum gyűjteményéből származik A fotó a Tessedik Sámeum Múzeum gyűjteményéből származik

Ünnepek múltán az ünnepekről

Szarvas

Fotó: Dr. Bencze Tamás Fotó: Dr. Bencze Tamás

Motorozik a család

Sport

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2020. július
h k s c p s v
« jún   aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect