Connect with us

Színház

A szépség és a szeretet a színpadon

Németh Gabriella és Balázs Csongor (Fotó: Babák Zoltán)
Németh Gabriella és Balázs Csongor (Fotó: Babák Zoltán)

Vasárnap este Babák Mihály Szarvas város polgármestere köszöntötte a közönséget, és az utolsó tematikus este vendégeit, a vasutasokat. Azért őket utoljára, mert az abc szerint a v betű az abc végén van. Tehát utoljára hangzott el az alcím, Köszönjük Magyarország! Köszönjük vasutasok!

A vasutasok tiszteletére nyolc órától Szojka Zoltán és zenekara játszott, majd Németh Gabriella Burlesque című estjét láthatta a közönség.

A Burlesque, „a Sing, a Moulin Rouge és a Burlesque című filmek utánérzése, mindez együtt és mégsem az. Zenés fantázia popdalokra hangolva, melyek a szerelem szárnyán röpítenek minket Londonba, ahol a történet játszódik.” – olvasható a szinopszisban. Németh Gabriella írta és rendezte a történetet, amelyben Coco a Burlesque nevű mulató tulajdonosa elveszíti mindenét, de rádöbben arra is, hogy mindaz, ami hiányzott életéből, mindvégig ott volt, de nem vette észre. Az érzékenyen megírt, különleges történet a mulató lakóit is megszólaltatja –, Juliet a Rómeó és Júlia monológot, Irina Csehov három nővérének monológját, mondja. Coco, Juliet, Irina, Helén szerepében Németh Gabriella, a Testőr Balázs Csongor, Zsöpipi Kovács Zoltán.

Németh Gabriella ebben az évben is nagyon érdekes, izgalmas estet készített. Ezúttal felolvasó est keretében vitték színpadra a darabot, de Szarvason nagy hagyománya van a felolvasószínháznak, amit a közönség nagyon szeret, hiszen a Cervinusban havonta van ilyen. A dalok és a Júlia monológ angol nyelven hangzott el, ami szintén nem véletlen, hiszen Gabi Angliában is tanulta a színészmesterséget. Az tény, hogy aki nem ismerte a dalok szövegét, az csak a testbeszédre, a mimikára hagyatkozhatott, és gyanítom a közönség többsége így volt. Egyrészt sajnálom, hogy a nagyszerűen megírt történet, aminek nagyon fontos mondanivalója volt, nem bontakozott ki teljesen, másrészt megértem Németh Gabriellát, hogy számára az eredeti angol szöveg fontos, hogy szerette volna megmutatni a közönségnek. Nagyon szuggesztív előadást láttunk! Annak ellenére, hogy a dalok kevésbé ismertek, a monológok szövege sokat mondott. De a drámák, a dalok hangulatát, érzését, Németh Gabriella játéka erősíteni tudta.

A nagyszerű Balázs Csongor jelenléte fontos volt a színpadon, ahogyan Szojka Cinthia narrátor szerepe is.

A közönség is értékelte az előadást, mert a végén nagyon nagy tapsot kaptak a közönségtől a színészek és a zenekar.

Az alkotók, a zenekar: zongora Kovács Zoltán, aki a zenei vezető is volt, hegedű Kecskeméti Laura, szaxofon Hajnal Alexandra, gitár Lólé Tamás, dob Hajgató Simon. Súgó, rendezőasszisztens Pápai Annamária. Dramaturg, rendező Németh Gabriella.

Szép este volt, Gabi!

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Népszerű

Fotó: Kanti Dorottya Fotó: Kanti Dorottya

Vitamin-nap helyett családi szombat

Közösség

Mindenki szarvasi a képen: Kiri Bence (zöldben), Zahorecz Soma (partjelző), Bakró Géza és Szikora Milán (kékben) (Fotó: Babák Zoltán) Mindenki szarvasi a képen: Kiri Bence (zöldben), Zahorecz Soma (partjelző), Bakró Géza és Szikora Milán (kékben) (Fotó: Babák Zoltán)

Nagy érdeklődés kísérte a szomszédvári találkozót

Sport

A Gál Ferenc Egyetem udvara, mögötte a (jelenleg) Szent István Egyetem régi épülete (Fotó: Babák Zoltán) A Gál Ferenc Egyetem udvara, mögötte a (jelenleg) Szent István Egyetem régi épülete (Fotó: Babák Zoltán)

Az elmúlt hét napban történt

Gazdaság

Koltay Gergely és Koltay Gábor 2020. július 23-án a Kormorán koncertje előtt a Szarvasi Vízi Színházban (Fotó: Babák Zoltán) Koltay Gergely és Koltay Gábor 2020. július 23-án a Kormorán koncertje előtt a Szarvasi Vízi Színházban (Fotó: Babák Zoltán)

Nálunk lesz látható először a Jókai Megfeszített című rockoperája

Színház

A rovatot támogatja:

Archívum

2020. július
h k s c p s v
« jún   aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect