in , ,

Mesélt a Cervinus

A közönségtalálkozó házigazdája, Varga Viktor (Fotó: Babák Zoltán)0
A közönségtalálkozó házigazdája, Varga Viktor (Fotó: Babák Zoltán)

A CervinusFeszt második napján Kövesd a Szarvast – Mesél a Cervinus címmel tartott közönségtalálkozót a Cervinus Teátrum – remélem, az elsőt, mert nagyon jól sikerült. A Cervinus Teátrum főrendezője, Varga Viktor kicsit megijedt, mert pár csepp eső esett, ezért házigazdaként intézkedett, és a közönség részére székeket vitetett be a színpad fedett részére, így a színészek a székek helyett a dobogón kaptak helyett, vagyis újrarendezte a helyszínt. Közben persze kisütött a nap, de az elrendezés maradt.

A moderátor szerepében Varga Viktor nagyon jó humorral, jó érzékkel faggatta az ügyvezető igazgatót, Csasztvan Andrást a kezdetekről, majd mesélt az első Szarvasra érkezéséről Dósa Zsuzsával. De hamarosan a színművészeket faggatta az első Szarvason játszott szerepükről, élményükről, hogyan kerültek városunkba. Akik válaszoltak a főrendező kérdésére, a hölgyek: Balázs Henriett, Dósa Zsuzsa, Haracsa Boglárka, Eva Javorska, Jónás Gabriella, Rigler Renáta, Szemerédi Bernadett, Szigeti Anna, Tatár Bianka. Az urak: Boronyák Gergő, Botta Tibor, Gulya István – Mikey, H. Varga Tamás, Nádházy Péter, Széplaky Géza, Timkó János. (Szigorúan abc sorrendben, nem a megszólalás sorrendjében.)

A beszélgetés szünetében a jelmeztár anyagából mutattak be jelmezeket, amelyeket Nagy Szilvia tervezett és Zleszik Erika készített el, így ők ketten is jelen voltak a találkozón. A közönségnek kellett válaszolni, hogy melyik darabban szerepelt a jelmez, és ki viselte. A helyes válaszért ajándék járt. Az ajándékokat felajánlotta a Cervinus Művészeti Fesztivál második napjára: a Körös Maros Nemzeti Park, a SUPer Szarvas! és az Anchor Webshop. Ott volt a Selfie Baar foto automata is.

Nagyon jó hangulatú délután részese lehetett, aki ott volt, a vendéglátók igazi házigazda módjára mindent megtettek, hogy a közönség jól érezze magát. A másfél órás találkozó szinte elröpült, bár a művészek csak pár mondatot tudtak mondani, a kezdetek hangulatát minden színművésznél átélhette a közönség. Több ilyen jellegű rendezvényt kellene rendezni, talán ez csak a kezdet volt, és a siker tovább inspirálja a művészeti igazgatót és a főrendezőt. Akár a bemutató utáni közönségtalálkozó, ahol kisebb létszámban vannak a művészek és több idő juthatna egy-egy alkotóra, amikor a színészek elmondhatnák a szerep által átélt gondolataikat, érzéseiket. Bemutatkozhat a színészen kívül a rendező, a díszlettervező, a jelmeztervező, a koreográfus, a zeneszerző, a dramaturg, az író, vagyis az, aki a háttérben alkot, de nélküle nem az az élmény a közönség számára, mint ami végül a közös munka eredményéből, a közös alkotásból megszületik. Igaz, valószínű akkor is sokan lennének a színpadon, és akkor sem juthatna sokkal több idő egy-egy művészre.

Bravó Cervinus! Jó ötlet, szép délután volt!

Galambos Edit

A képeket Babák Zoltán készítette.

0

Napközi Erzsébet-tábor a Trefortban

Gajdos Attila (Fotó: Babák Zoltán)

Gajdos Attila hulladékgazdálkodásról, szúnyogirtásról