in , ,

Teltház és hatalmas siker a Hotel Menthol

Zsilett (Ormándy M. Keve) és Mike (Nádházy Péter) (Fotó: Babák Zoltán)0
Zsilett (Ormándy M. Keve) és Mike (Nádházy Péter) (Fotó: Babák Zoltán)

Vasárnap este a Vízi Színház színpadán Fenyő Miklós –Novai Gábor Hotel Menthol című musicaljét láthatta a teltházas közönség. A szövegkönyvet Böhm György és Korcsmáros György írta, a rendező Varga Viktor a Cervinus Teátrum főrendezője.

Az előadás első pár percében szitálni kezdett az eső, és jó darabig szitált is, annyira, hogy a színpad eleje is vizes lett, ami sem a színészeknek, sem a táncosoknak nem jó, hiszen csúszóssá válik. A közönség meg sem mozdult, kitartott a szemerkélő esőben bár néhány esernyő kinyílt, a többség nem vette elő. A színészek, táncosok folytatták az előadást. Az első felvonás szünetében törölték csak szárazra a színpadot.

Frufru (Bardon Ivett) és Zsilett (Ormándy M. Keve) testvérek, akik Mike (Nádházy Péter) otthagyott napszemüvegén keresztül hatalmas buli részesei. A szemüvegéért visszatérő Mike és a Cicák – Punch (Rigler Renáta), Bambi (Harcsa Boglárka), Mokka (Tatár Bianka) hívására a testvérek a Hotel Mentholba indulnak így ők is megkapják a maguk napszemüvegét. Útjuk során, betérnek egy benzinkútra, ahol benzin nincs, csak egy zsörtölődő benzinkutas (Széplaky Géza) és három fiatalember, akik csatlakoznak hozzájuk – (Dorogi Péter, H. Varga Tamás és Gulya István – Mikey), ők is kapnak egy-egy napszemüveget. A következő állomás az uszoda, és az úszni nem tudó úszómester – aki ezért éjszakás. Bringa (Ragány Misa) elsősorban Frufru miatt csatlakozik a csapathoz, persze ő is kap napszemüveget. Az utolsó kitérő Klipsz (Szemerédi Bernadett) lakókocsi-vendéglője, ahol ennivaló, innivaló nincsen. De Klipsz – igen, akit Zsilett álmában látott, így ő is kap egy napszemüveget és csatlakozik a csapathoz. Az első felvonás végén egy útépítés miatt állnak le, ahol az építésvezető (Széplaky Géza) megtévesztésig hasonlít a benzinkutasra, kiderül, hogy testvérek. Limbó hintó a felvonás záró száma.

A második rész, a Hotel Menthol, ahol berobban Csacsacsa (Dósa Zsuzsa), aki éppen csomagol, mert bezárják a Hotelt. És megjelenik a miniszter (Széplaky Géza) is, a benzinkutas és az építésvezető testvére, de a varázsnapszemüveg őt is elvarázsolja és bezárás helyett nyitva tartja a Hotel Mentholt, ahol semmi sem egyhangú, semmi sem unalmas, és csupa szín minden.

A történet ennyi. Közben persze dal dalt követ, amit a közönség magában együtt énekel a színészekkel, fergeteges tánc a színpadon és gyanítom, hogy a közönségnek a keze, lába, teste is megmozdult. Nagyrészt dinamikus rock and roll, twist, de lírai dal is akad, például Frufru egyik dala a fesztivál szlogenjének alcíme Álomból valóság, amit Bardon Ivett nagyon szépen énekelt, és látványos táncbetétet, egy álomképet koreografált Magyari László, amit Tóth Eszter táncolt álomszépen Magyari Lászlóval és Ivettel.

A színészek, a táncosok a színpadon fantasztikus energiával voltak jelen, hiszen a pörgős számok nem engedtek lazítást, az állandó színpadi jelenlét koncentrációt igényelt. Szemerédi Bernadett lábmerevítővel játszotta végig az előadást, egy részleges keresztszalag szakadás miatt, de lazítani neki sem lehetett. Köszönet Betti! Ormándy M. Keve először játszotta Zsilett szerepét nagyszerűen.

Dósa Zsuzsa, Nádházy Péter, Bardon Ivett, Ormándy M. Keve, Szemerédi Bernadett, Ragány Misa, és Széplaky Géza, de Harcsa Boglárka, Rigler Renáta, Tatár Bianka, Dorogi Péter, Gulya István – Mikey és H. Varga Tamás minden tiszteletet megérdemel a színpadi jelenlétért, mert kivétel nélkül minden színész káprázatos, tiszteletre méltó alakítást nyújtott a színpadon, fergeteges táncokkal kísérve, hiszen az első perctől kezdve szinte mindvégig színpadon vannak, és állandóan mozgásban is. Bravúros színpadi jelenlét minden művésztől. Minden dal robban, mint egy tűzijáték, elkezdődött a Rockandrolliával és nem állt le az utolsó dalig a csak cha-cha-caig.

A táncosok szintén óriási munkát végeztek, nekik is köszönet és tisztelet színpadi jelenlétükért, Baráth Enikő, Balázs Henriett, Bereczki Karina, Fazekas Döniz, Tóth Eszter, ifj. Csasztvan András, Drahota Albert, Gulya István – Mikey, Magyari László, Szabó Máté. A táncok a rock and rollon, twisten kívül számos akrobatikus elemet is tartalmaztak csodálatos látványban is része volt a nézőknek. A művészek is bravúrosan voltak jelen a színpadon nekik is köszönet.

A vezető koreográfus Botta Tibor, koreográfiák és asszisztencia Magyari László és Gulya István (Mikey). Mindhárman kitűnő, munkát végeztek.

A díszlet és jelmez Nagy Szilvia munkája. A fiúk jellegzetes jampi frizuráját Gulya István – Mikey készítette el.

Varga Viktor mert nagyot álmodni, és az álmomból valóság lett. Hihetetlen energia áradt a színpadról, hihetetlen tűz, amit a közönség átvett és nagyon jól érezte magát. Ráadásul a teltházas, színészeket és táncosokat ünneplő nézőtér önmagáért beszélt.

A vasárnap esti ajándék: a Controll Collection női divat üzlet 15 db 2.000 Ft-os utalványt, az ANCHOR 3 db horgonykarkötőt ajánlott fel a szerencsés nézőknek.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Cukkinis pulykamelltekercs (Fotó: Gallicoop Instagram)

Ha nincs ötleted hétvégére, próbáld ki a cukkinis pulykamelltekercset!

0

Strandbirkózás: Hajduch Nándor ezüstöt hozott