Connect with us

Színház

Bábszínház szlovák nyelven

Škaredé káčatko (Fotó: Babák Zoltán)
Škaredé káčatko (Fotó: Babák Zoltán)

A Cervinus Művészeti Fesztivál elengedhetetlen része a szlovák nyelvű műsorok bemutatása. A IX. CervinusFeszten két alkalom is kínálkozik erre, egy gyermek és egy felnőtt műsor keretében. Hétfőn este a szarvasi Cervinus Teátrum és a Bábkové Divadlo (azaz Bábszínház) közös bábelőadását láthatták gyermekek és felnőttek. Hans Christian Andersen A rút kiskacsa, azaz Škaredé káčatko címmel, Marcel Saly és Juraj Haviar rendezésében. Dr. Dósa Zsuzsa a Cervinus Teátrum művészeti igazgatója és Csasztvan András ügyvezető köszöntötték a közönséget az előadás előtt szlovákul és magyarul. A Divadlo Oscar Színház évente egy-két alkalommal vendégeskedik Szarvason szlovák nyelvű előadásokat bemutatva az érdeklődők számára.

Az előadás érdekessége, hogy három színész Eva Javorská, Marcel Saly és Peter Butkovsky játszottak, meséltek, de voltak „lapbábok” is, és egy színes forgó négyzet a helyszínekkel. Azok a nézők is, akik nem ismerik a nyelvet, megértették az előadás lényegét, számukra a színészek játéka mesélte el a történetet, őket is elbűvölte, magával ragadta az előadás. Eva Javorskát pedig többen ismerik, hiszen a Cervinusban is dolgozik a színésznő, sőt a színésztábor egyik vezetője volt.

A gyermekek örömmel nézték az előadást. Rendhagyó módon négy sor széket készítettek a színpad elé, hogy közelebb lehessenek a kis nézők. A címszerepet játszó színész mindegyikükkel igyekezett kapcsolatot teremteni, ami szinte bevonta őket a történetbe – interaktívvá tette az előadást.

Kedves este volt!

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Népszerű

Mindenki szarvasi a képen: Kiri Bence (zöldben), Zahorecz Soma (partjelző), Bakró Géza és Szikora Milán (kékben) (Fotó: Babák Zoltán) Mindenki szarvasi a képen: Kiri Bence (zöldben), Zahorecz Soma (partjelző), Bakró Géza és Szikora Milán (kékben) (Fotó: Babák Zoltán)

Nagy érdeklődés kísérte a szomszédvári találkozót

Sport

A Gál Ferenc Egyetem udvara, mögötte a (jelenleg) Szent István Egyetem régi épülete (Fotó: Babák Zoltán) A Gál Ferenc Egyetem udvara, mögötte a (jelenleg) Szent István Egyetem régi épülete (Fotó: Babák Zoltán)

Az elmúlt hét napban történt

Gazdaság

Koltay Gergely és Koltay Gábor 2020. július 23-án a Kormorán koncertje előtt a Szarvasi Vízi Színházban (Fotó: Babák Zoltán) Koltay Gergely és Koltay Gábor 2020. július 23-án a Kormorán koncertje előtt a Szarvasi Vízi Színházban (Fotó: Babák Zoltán)

Nálunk lesz látható először a Jókai Megfeszített című rockoperája

Színház

Forrás: koroanavirus.gov.hu Forrás: koroanavirus.gov.hu

18: Békés az utolsó a megyék között regisztrált fertőzöttek számában

COVID-19

A rovatot támogatja:

Archívum

2020. július
h k s c p s v
« jún   aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect