in ,

„LURKÓMOZGATÓ” a Gyakorlóban

0

Ezzel a mottóval tervezte meg „Lurkómozgató” tematikus táborát a GFF Szarvasi Gyakorló Általános Iskola. A hét öt napján az önfeledt mozgásé, az egészséges táplálkozásé és a vidám gyermekjátékoké volt a főszerep.

“A mozgás a király. A táplálkozás a királyné./Együtt övék a királyság.” (Jack LaLanne)

A tábori élet zenés tornával kezdődött, majd sportjátékok tanulásával folytatódott. A gyerekek izgatottan versenyeztek, – vajon ki talál bele többször a hulladékok hasznosításával készült célbadobós játékokba.  A tanító nénik megtanították gyermekkoruk népszerű játékait, a „gumizás” játékot, valamint az ugróiskolák kevésbé ismert változatait. Tanítványaink gyalogtúrán és kerékpártúrán is edzették testüket. Az uszodai rajtkőről indult a váltóverseny, ahol nagy csatában dőlt el, melyik csapat a leggyorsabb úszó. Fiúk és lányok körében nagyon népszerűvé vált a Floorball, amitől a hét minden napján hangos volt az intézmény udvara.

A mozgás mellett az egészséges táplálkozás fontosságára is felhívtuk a gyerekek figyelmét.  Csapatokban megvásárolták, megpucolták, feldarabolták majd jóízűen elfogyasztották az idény gyümölcsöket és zöldségeket.

Nemcsak a testet, hanem a szellemet is edzették tanulóink. Miután a 2020-as olimpiai játékok elmaradnak, így a tábor résztvevői egy videó összeállítás megtekintésével emlékeztek a magyar olimpiai sikerekre. Felemelő érzés volt, mikor tanulóink felismerték olimpikonjaink jelentős részét. A csapatok tagjai kiváló megfigyelőképességükről tettek tanúbizonyságot, mert a 15 kérdésből álló kvízt szinte tökéletesen oldották meg.

A hét meghívott vendége Ruzsinszki György karate mester és Vida Júlia testnevelő, gyógytestnevelő, főiskolai tanársegéd volt. Köszönjük, hogy tevékeny részvételükkel élményt szereztek tanítványainknak.

A táborozók mozgás iránti lelkesedése még péntek délutánra sem hagyott alább. Izgalmas váltó- és sorversennyel zárult a hét programja, ahol mindenki nyertes volt.

Gyermek és felnőtt a hét programjaitól egészségesen elfáradt, de egy igazi „királyságban” érezhette magát.

GFF SZGYÁI – programszervezők

Králikné Molnár Anna, Gurmai Zita és Czesznak János (Fotó: Babák Zoltán)

Gurmai Zita: Lánchíd-csata megnyerve, indul a Balaton-csata

A nívódíjas Magyari László öröme (Fotó: Babák Zoltán)0

Magyari László kapta a nívódíjat a teltházas gálán