Connect with us

Oktatás

„LURKÓMOZGATÓ” a Gyakorlóban

Ezzel a mottóval tervezte meg „Lurkómozgató” tematikus táborát a GFF Szarvasi Gyakorló Általános Iskola. A hét öt napján az önfeledt mozgásé, az egészséges táplálkozásé és a vidám gyermekjátékoké volt a főszerep.

“A mozgás a király. A táplálkozás a királyné./Együtt övék a királyság.” (Jack LaLanne)

A tábori élet zenés tornával kezdődött, majd sportjátékok tanulásával folytatódott. A gyerekek izgatottan versenyeztek, – vajon ki talál bele többször a hulladékok hasznosításával készült célbadobós játékokba.  A tanító nénik megtanították gyermekkoruk népszerű játékait, a „gumizás” játékot, valamint az ugróiskolák kevésbé ismert változatait. Tanítványaink gyalogtúrán és kerékpártúrán is edzették testüket. Az uszodai rajtkőről indult a váltóverseny, ahol nagy csatában dőlt el, melyik csapat a leggyorsabb úszó. Fiúk és lányok körében nagyon népszerűvé vált a Floorball, amitől a hét minden napján hangos volt az intézmény udvara.

A mozgás mellett az egészséges táplálkozás fontosságára is felhívtuk a gyerekek figyelmét.  Csapatokban megvásárolták, megpucolták, feldarabolták majd jóízűen elfogyasztották az idény gyümölcsöket és zöldségeket.

Nemcsak a testet, hanem a szellemet is edzették tanulóink. Miután a 2020-as olimpiai játékok elmaradnak, így a tábor résztvevői egy videó összeállítás megtekintésével emlékeztek a magyar olimpiai sikerekre. Felemelő érzés volt, mikor tanulóink felismerték olimpikonjaink jelentős részét. A csapatok tagjai kiváló megfigyelőképességükről tettek tanúbizonyságot, mert a 15 kérdésből álló kvízt szinte tökéletesen oldották meg.

A hét meghívott vendége Ruzsinszki György karate mester és Vida Júlia testnevelő, gyógytestnevelő, főiskolai tanársegéd volt. Köszönjük, hogy tevékeny részvételükkel élményt szereztek tanítványainknak.

A táborozók mozgás iránti lelkesedése még péntek délutánra sem hagyott alább. Izgalmas váltó- és sorversennyel zárult a hét programja, ahol mindenki nyertes volt.

Gyermek és felnőtt a hét programjaitól egészségesen elfáradt, de egy igazi „királyságban” érezhette magát.

GFF SZGYÁI – programszervezők

Népszerű

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Továbbra is várják a vállalkozó kedvű kincskeresőket

Játék

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Rendhagyó irodalomórával emlékeztek 56-ra

Közösség

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Muzsek András: A Gallicoopban az egészség védelme és a biztonságos élelmiszer-előállítás a legfontosabb

Gazdaság

Szarvasi szíilvapálinkák sora 2016-2020-ig (Fotó: Babák Zoltán) Szarvasi szíilvapálinkák sora 2016-2020-ig (Fotó: Babák Zoltán)

Szarvasi szilvapálinka ötödször

Közösség

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2020. július
h k s c p s v
« jún   aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect