in , ,

Nádházy Péter bravúros beugrásával hatalmas siker “Az ibolya”

Márkus kisasszony (Tatár Bianka) és az Igazgató úr (Nádházy Péter) (Fotó: Babák Zoltán)0
Márkus kisasszony (Tatár Bianka) és az Igazgató úr (Nádházy Péter) (Fotó: Babák Zoltán)

A Cervinus Fesztivál tele van meglepetésekkel, ilyen volt a szerda este is, amikor a 2018 szeptemberében bemutatott Molnár Ferenc Az ibolya című egyfelvonásos vígjátéka, amit Korcsmáros György Jászay Mari-díjas, Érdemes művész rendezett és a főszerepet is alakította, a Vízi Színház színpadán kicsit átalakult.

Szerdán este a bemutatott műben az Igazgató szerepét Nádházy Péter vette át, Korcsmáros György távollétében, és bravúrosan játszotta el a szerepet. Két színművész, akik mindketten szeretik, tisztelik Molnár Ferencet. Korcsmáros György, aki nagyon sokat rendezett és játszott Molnárt és Nádházy Péter, aki játszott Molnár darabban és szereti is az írásait. Természetesen kicsit más volt az előadás, hiszen a főszereplő személye változott, de a rendezői koncepció nem. Péternek nem túl sok ideje volt megtanulni a szöveget, de profi és alapos színészként természetesen tökéletes volt. Fantasztikusan jó előadást láttunk. Nádházy Péter Igazgató úr szerepében bosszús, ideges a sok jelentkező miatt, mégis a derű, ami Nádházy Péter alakításából árad a színművész egyedi vonása, és a szeretet ebben az előadásban is érezhető volt, csak másképpen. Gratulálok Péter!

Szemerédi Bernadett Ilonkája az egyszerűségében rejlik. Tiszta érzései viszik egyik színháztól a másikig, megelégszik a saját tehetségével. Ő kritizálja magát, de azt nem tűri, hogy más megtegye. Betti alakítása tökéletesen hozza Ilonkát, aki így jellemzi magát: „Én egy kis illatos mezei ibolyának látszom, de ha erkölcsileg megszagolsz, rágyössz, hogy igazgyöngy vagyok.” Te is igazgyöngy vagy Betti, mert minden alakításodban a figura arca van jelen a színpadon, most éppen az esendő Ilonka, aki csak a maga boldogságát keresi, és nem is vágyik sokra.

Timkó János az első darabja bemutatására készülő Zeneszerzőt alakítja, számára az a bohém világ, amibe belecsöppent, idegen, de nagyon vágyik rá. Kamaszos rácsodálkozása a helyzetekre, akkor látható, amikor nem ő van előtérben, csak megfigyeli az Igazgatót. János akkor is játszik, amikor nem ő van reflektorfényben, de fontos, hogy a háttérben kibontakozzon a Zeneszerző jelleme. Testbeszédével, arcjátékával nagyon sokat hozzátesz szerepéhez.

Széplaky Géza János szerepét alakította, aki jön-megy a színpadon segíti, ápolja az Igazgatót, és csitítja a kinti csicsergő leendő színésznőket. Az Igazgató úr helyett ő kapja pofonokat is a távozó dühös hölgyektől. A színművész egyedi figurát alkotott a szerephez, az biztos, hogy emlékezetes marad alakítása.

A lányok, akik megfordulnak az Igazgató szobájában, mindannyian egyedi karaktert alakítottak ki maguknak. Tatár Bianka Márkus kisasszonya a már színésznői allűrökkel érkező nőt mutatta meg. Akrobatikus cigánykereke és a csodálatos spárgája is emlékezetes. Harcsa Boglárka Rakolnoki kisasszonya fizetésre nem „reflektál”, hiszen eltartják, de ezt szeretné az Igazgatótól is. Cserfes, őszinte lányt látunk alakításában, aki általában eléri, amit akar – de nem az Igazgató úrnál. Rigler Renáta Thúz kisasszonya kimért énektanárként érkezik, és úgy is távozik, de közben démoni nő lesz. A kettősség jól érezhető alakításában. Végül, de nem utolsó sorban Dósa Zsuzsa szélviharként végigsöprő Széll kisasszonya a színésznő lehengerlő alakítása ebben az ici-pici szerepben. Beviharzik, majd pár mondat után kiviharzik. A nézőnek lélegzetvételre nincs ideje. Dósa Zsuzsa itt is bebizonyította, hogy nincsen kis szerep, csak jól kell játszani. Zsuzsa ahány szerepet alakít, annyi arca van, még ebben a kis szerepben is.

A közönség nagyon jól szórakozott Molnár Ferenc e gyöngyszemén, a végén hatalmas tapssal jutalmazta a színészek játékát. Nagyon szép, igazi színházi este volt!

Természetesen szerda este sem maradtak el az ajándékok, a Streetone – CECIL női ruhaüzlet 3 db 10.000 Ft-os vásárlási utalványt, az ANCHOR 3 db horgonykarkötőt ajánlott fel a nézők számára.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Ifjabb Somogyi János, a Szarvasi FC 1905 trénere (Fotó: Babák Zoltán)0

A szellős védekezés vízilabda-eredményt hozott

Kammerer Zoltán és Dombvári Bence (Fotó: kajakkenusport.hu)

Robbanékony páros: összeült Kammerer és Dombvári Bence