in ,

Robbanékony páros: összeült Kammerer és Dombvári Bence

Kammerer Zoltán és Dombvári Bence (Fotó: kajakkenusport.hu)
Kammerer Zoltán és Dombvári Bence (Fotó: kajakkenusport.hu)

Az első futamban simán nyert a Kammerer Zoltán, Dombvári Bence alkotta duó K-2 1000 méteren, a második futamban ők ebben az összeállításban nem álltak rajthoz, akkor a Koleszár Mátyás, Erdőssy Csaba egység volt a leggyorsabb. Férfi kenu párosban nincs új a nap alatt, hat futamból hatot nyert meg idén Adolf Balázs Fejes Dániellel.

Tulajdonképpen tavaly ősz óta azt várta a sportág, hogy Kammerer Zoltán és Dombvári Bence versenykörülmények között is kipróbálja a párost. A háromszoros olimpiai bajnok a tesztverseny-sorozat első két fordulójában Varga Ádám párjaként szerepelt remekült, míg Dombvári Bence már versenyzett idén Noé Zsomborral és Béke Kornéllal is, szintén szenzációsan.

Kettejük párosa a sorozat harmadik állomáson debütált, és elképesztő különbséggel nyerte a mai első futamot. A Kammerer, Dombvári páros úgy győzött több mint 2 másodperccel a másodikként befutó Noé Zsombor, Kulifai Tamás egység előtt, hogy az utolsó 10-15 méterben szinte már letették a lapátot. Németh Viktor Máté és Erdőssy Csaba ebben a futamban harmadik lett.

Kammerer Zoltán és Dombvári Bence (Fotó: kajakkenusport.hu)

 

“Nagyjából egyforma jónak érzem a párost Varga Ádámmal és Dombvári Bencével – mondta Kammerer Zoltán. – Az utazó sebességünk hasonló mindkét versenyzővel, talán Bencével egy fokkal robbanékonyabbak vagyunk.”

A második futamra megkeverték a lapokat, Dombvári Bence Németh Viktor Mátéval tett egy próbát, Erdőssy Csaba pedig, csak úgy mint három hete, ismét Koleszár Mátyással ült össze, míg Kammerer Zoltán ezúttal a partról szurkolt a mezőnynek. A versenyt Koleszárék nyerték, az ő párosuk már tudott futamot nyerni idén, mögöttük a Németh-Dombvári egység lett a második, a Noé-Kulifai duó pedig harmadik.

“Németh Viktor Mátéval az elmúlt hetekben a párosunk elég rapszodikusan teljesített az edzéseken, Koleszár Mátyással viszont három hete nem eveztünk együtt, mégis minden simán ment a második futamban – mondta Erdőssy Csaba. – Van még fejlődési lehetőség ebben az egységben, bízom benne, hogy egyénileg is erősödni fogunk, szerintem most ez a legfontosabb feladata mindkettőnknek.”

“Először is örülök, hogy ilyen kiválóan szerepelt a csapatunk – mondta Dombvári Bence. – A második futamban befutó első két párosban három honvédos versenyző ült, ami jó visszajelzés a csoportunknak. A párost nagyon jónak éreztem az elmúlt hetekben Noé Zsomborral, és Kammerer Zoltánnal is, nekem érzésre Zolival a jobb az utazóm, de talán Zsombival vagyunk robbanékonyabbak.”

A tesztverseny-sorozat ezzel a férfi 1000 párosoknál lezárult, Hüttner Csaba szövetségi kapitány az országos bajnokság után kijelölheti azt a párost, amelyik a jövő évi szegedi pótkvalifikációs versenyen indulhat.

“A kenusoknál egyszerű a helyzet, ha az Adolf-Fejes egység az augusztusi felnőtt országos bajnokságon is nyerni tud, akkor ők újabb válogató nélkül indulhatnak a májusi kvótaszerző viadalon – mondta Hüttner Csaba szövetségi kapitány. – A férfi kajakosoknál is körvonalazódott azoknak a versenyzőknek a köre, akiknek esélye lehet jövőre az utolsó kvalifikációs hely megszerzésére.”

A jövő keddi záró edzésversenyen a férfi kajaknégyesek mellett női C-1 200, valamint férfi K-1 és C-1 1000 méteren rendeznek futamokat Szolnokon.

Márkus kisasszony (Tatár Bianka) és az Igazgató úr (Nádházy Péter) (Fotó: Babák Zoltán)0

Nádházy Péter bravúros beugrásával hatalmas siker “Az ibolya”

A városvezetés és a kitüntetettek a Letelepedési emlékmű előtt (Fotó: Babák Zoltán)0

Nyolc kitüntetést és díjat adományoztak a városnapon