Connect with us

Szarvas

Nyolc kitüntetést és díjat adományoztak a városnapon

A városvezetés és a kitüntetettek a Letelepedési emlékmű előtt (Fotó: Babák Zoltán)
A városvezetés és a kitüntetettek a Letelepedési emlékmű előtt (Fotó: Babák Zoltán)

Szarvas újratelepítésének 298., várossá nyilvánításának 54. évfordulóján ünnepi megemlékezésre hívta a szarvasiakat a város vezetése az Evangélikus Ótemplomba.

Horváth Z. Olivér, Lázár Zsolt és Zahorecz Pál ünnepi igehirdetése után a délután háziasszonya, Petneházi Andrea a város díszpolgára, Domokos László számvevőszéki elnök üdvözletét olvasta fel. Az eseményt jelenlétével megtisztelte Erdélyi István, Szarvas díszpolgára.

Frankó Anna, a szlovák önkormányzat elnöke Vass Albert és Tessedik Sámuel gondolataival köszöntötte a padsorokban ülőket, köztük Emil Kuchart, Szlovákia békéscsabai főkonzulját, majd felelevenítette az évforduló történelmi előzményeit.

– Nem gondolom, hogy a történelmet újra meg kellene élnünk, abból tanulnunk kell, annak hibáiból, a jövőnket és a mánkat kell boldogabbá, okosabbá tennünk. Ez a nagy feladat nagy kihívás számunkra. Sokszor elgondolkodom azon, hogy öregek vagyunk vagy fiatalok. Ez a 298 év egy település életében sok generáció, de ha belegondolok abba, hogy azok a tótok, akik eljöttek a Felvidékről ide, megalakítani Szarvast, milyen vállalkozó szelleműek, milyen merészek voltak. Bíztak és hittek a jövőben – mondta Babák Mihály, Szarvas város polgármestere.

Szarvas Város Önkormányzata korábbi, 46/2009 rendeletében foglaltaknak megfelelően döntött a város születésnapján, illetve az elmúlt év óta az ország születésnapján, augusztus 20-án adandó díjakról és kitüntetésekről.

Az idén Szarvas Városért kitüntetést Túri-Török Tibor szobrászművész vehetett át a városnak adományozott köztéri műalkotásaiért.

Pedagógiai Díjat Csernusné Samu Edit több évtizedes kiemelkedő óvodapedagógusi és eredményes vezetői tevékenységének elismeréseként, Grünwald Béla több évtizedes áldozatos tanári munkássága, iskolaigazgatói tevékenysége elismeréseként, valamint Pécsváradiné Tóth Anikó több évtizedes kiváló középiskolai tanári munkájának, kiemelkedő nyelvoktatási eredményeinek elismeréseként érdemelt.

Szarvas Város Kulturális Életéért Díjat Harencsárné Liska Mária kapott több évtizedes könyvtárosi tevékenységének, a szarvasi polgárok javára végzett kiemelkedő kulturális munkájának elismeréseként.

Szarvas Város Turizmusáért Díjat a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatósága érdemelt a város turisztikai vonzerejét jelentősen növelő Körösvölgyi Állatpark alapításának és fejlesztésének elismeréseként. A díjat dr. Tirják László igazgató vette át.

Lipták Mihály kiemelkedő turisztikai szolgáltató vezetőjeként a város idegenforgalmának fellendítése érdekében folytatott munkásságával érdemelte ki Szarvas Város Turizmusáért Díját.

Gazdaságfejlesztésért Díjat ez évben Szigeti Pál vállalkozó kapott fél évszázadot is meghaladó vállalkozói tevékenységének, kiemelkedően magas színvonalú munkájának és az utánpótlás nevelése során elért eredményeinek elismeréseként.

Az ünnepélyes átadó után a résztvevők megkoszorúzták a Letelepedési emlékművet. Az eseményt közös fotózás, valamint torta és pezsgős koccintás zárta.

Népszerű

Mindenki szarvasi a képen: Kiri Bence (zöldben), Zahorecz Soma (partjelző), Bakró Géza és Szikora Milán (kékben) (Fotó: Babák Zoltán) Mindenki szarvasi a képen: Kiri Bence (zöldben), Zahorecz Soma (partjelző), Bakró Géza és Szikora Milán (kékben) (Fotó: Babák Zoltán)

Nagy érdeklődés kísérte a szomszédvári találkozót

Sport

A Gál Ferenc Egyetem udvara, mögötte a (jelenleg) Szent István Egyetem régi épülete (Fotó: Babák Zoltán) A Gál Ferenc Egyetem udvara, mögötte a (jelenleg) Szent István Egyetem régi épülete (Fotó: Babák Zoltán)

Az elmúlt hét napban történt

Gazdaság

Koltay Gergely és Koltay Gábor 2020. július 23-án a Kormorán koncertje előtt a Szarvasi Vízi Színházban (Fotó: Babák Zoltán) Koltay Gergely és Koltay Gábor 2020. július 23-án a Kormorán koncertje előtt a Szarvasi Vízi Színházban (Fotó: Babák Zoltán)

Nálunk lesz látható először a Jókai Megfeszített című rockoperája

Színház

Forrás: koroanavirus.gov.hu Forrás: koroanavirus.gov.hu

18: Békés az utolsó a megyék között regisztrált fertőzöttek számában

COVID-19

A rovatot támogatja:

Archívum

2020. július
h k s c p s v
« jún   aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect