in , ,

Kormorán koncerttel zárult Szarvas város napja

Fotó: Babák Zoltán
Fotó: Babák Zoltán

Csütörtökön, Szarvas város napján este a Vízi Színházban Koltay Gergely vezetésével a Kormorán Együttes lépett fel teltházzal, de a hídon is érdeklődők álltak. Nem csoda az figyelem, hiszen Koltay Gergely 1976-ban alakította zenekarát, sikerük nem könnyen jött, megdolgozott érte a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola fuvola tanszakán végzett művésze. A zene, amit játszanak a folk és a rock műfaját ötvözi, amellyel új zenei stílust teremtett. „Színpadra álmodták a népzene hangszerparkját és a rockzene instrumentumait. Fennállásuk óta több mint száznegyven zenealbumot publikáltak Magyarországon és külföldön.”

A zenekar koncertezett a Felvidéken, Erdélyben, Vajdaságban, Kárpátalján, Venezuelában, Kubában, Hollandiában, Németországban, Belgiumban, Dániában, Franciaországban.

Tagjai tíz éve változatlanok, most egy új taggal bővült a csapat, csatlakozott a zeneszerző középső fia, Koltay Sólyom is. Így a tagok: Koltay Gergely fúvós hangszerek, Vadkerti Imre ének, gitár (Felvidék, Guta), Fehér Nóra ének (Vajdaság, Mohol), Gáspár Álmos (Erdély, Kézdivásárhely), Szűts István billentyűs hangszerek, aki harminc éve tagja az együttesnek, Karácson Zsolt dob, Zsoldos Tamás basszusgitár, Szekeres Zoltán gitárok, és Koltay Sólyom szaxofon.

Az Együttes is, Koltay Gergely is számos kitüntetés birtokosa. Az együttes többek között a Magyar Örökség és a Magyar Szabadság-díját is megkapta. Koltay Gergely többek között a „Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztet”, a „Magyar Érdemrend lovagkeresztje” kitüntetést, a „Magyar Lelkiismeretért” díjat és a Kossuth-díjat is megkapta munkája elismeréseként.

A nagyszabású esten közreműködött a Csongrád-Csanád Megyei Makó Városában működő Forgatag Táncegyüttes 15 fős csoportja.

Koltay Gergely a koncert előtt elmondta ez volt 2019 decembere óta az első koncertjük. A Kormorán Együttestől hallhattunk 1976-ban született dal blokkot és számos ismert dal, amit a közönség együtt dúdolt az énekesekkel. Megható, felemelő érzés töltötte meg a színház nézőterét, a nézők együtt lélegeztek a zenészekkel. Ami az együttes dalainak lényege az összetartozás, a tolerancia, a szeretet, amely mindig megérinti az emberek lelkét, ez a KORMORÁN lényege.

A záródal a Honfoglalás című film ikonikus betétdala a Kell még egy szó hangzott el, a dal végén a nézőtér felállva köszönte meg a koncertet. Fehér Nóra elkezdte a himnuszt, amit a közönség együtt énekelt a zenészekkel, majd Vadkerti Imre a székely himnuszt kezdte el énekelni, amit a közönség kórusa szintén velük énekelt. E dallal, ért véget a Kormorán Együttes koncertje.

A csütörtök esti ajándékok: Az ÉdesM cukrázda 20 nézőnek teszi édesebbé következő napját utalványaival. A Körös Wellness Nyaralóházak 3 db 30.000 Ft értékű utalványt ajánlott fel. És az elmaradhatatlan ANCHOR ajándék a 3 db horgonykarkötő is gazdára lelt.

Kell még egy szó

Kell még egy szó, mielőtt mennénk,
Kell még egy ölelés, ami végig elkísér,
Az úton majd néha, gondolj reám,
Ez a föld a tiéd, ha elmész, visszavár.

Nézz rám, és lásd, csillagokra lépsz,
Nézz rám, tovatűnt a régi szenvedés.
Hol a fák az égig érnek, ott megérint a fény,
Tudod jól, hova mész, de végül hazatérsz.

Szállj, szállj, sólyom szárnyán,
Három hegyen túl!
Száll, szállj, ott várok rád,
Ahol véget ér az út!

Úgy kell, hogy te is értsd, nem éltél hiába,
Az a hely, ahol élsz, világnak világa,
Az égig érő fának, ha nem nő újra ága,
Úgy élj, hogy te legyél világnak virága.

Szállj, szállj, sólyom szárnyán,
Három hegyen túl!
Száll, szállj, én várok rád,
Ahol véget ér az út!

Nézz rám, s ne ígérj,
Nézz rám, sose félj,
Ha nincs hely, ahol élj,
Indulj hazafelé!

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

A városvezetés és a kitüntetettek a Letelepedési emlékmű előtt (Fotó: Babák Zoltán)0

Nyolc kitüntetést és díjat adományoztak a városnapon

Fotó: Kepenyes Balázs0

Valahol utoljára