in , ,

CMF: teltház és állótaps A Tenkes kapitányának

Fotó: Babák Zoltán0
Fotó: Babák Zoltán

A Cervinus Művészeti Fesztivál utolsó, 14. napján a Magyar Nemzeti Táncegyüttes A Tenkes kapitánya című táncjátékát láthatták az érdeklődők. Az előadás monumentális volt, mert legalább 40-50 szereplő volt színpadon, élőzenekarral, énekkarral kísérve. A táncosok között volt a szarvasi Valach Gábor is.

A táncjáték forgatókönyvét Örsi Ferenc forgatókönyve nyomán Zs. Vincze Zsuzsa írta, díszlet Tóth Kázmér, jelmez Zs. Vincze Zsuzsa és Debreczeni Ildikó. Zeneszerző Sebő Ferenc, dalszövegek Turczi István, tánczenei szerkesztő Árendás Péter. Társrendező Zs. Vincze Zsuzsa. Rendező-koreográfus Zsuráfszky Zoltán a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti vezetője, Kossuth-díjas kiváló művész.

Az előadás érdekessége, hogy a zene, a tánc mellett prózában is megnyilvánultak a táncosok, sőt szólókat énekeltek. Vagyis táncszínházat láttunk, annak minden kellékével együtt.

A közönség felállva tapsolta meg a művészeket.

Az utolsó nap sem múlhatott el ajándék nélkül. A fesztivál utolsó napján az Üvegvarázs 4 db 5.000 Ft-os ékszerutalványt, az ANCHOR 3 db horgonykarkötőt ajánlott fel. Az ANCHOR a fesztivál minden nagyelőadásán, ajándékként adott karkötőt 3-3 szerencsés nézőnek, köszönet érte. De köszönet a fesztivál alatt minden támogatónak, akik lehetővé tették, hogy a nézők az előadás szünetében boldogan keressék a hűtő-mágnest, amelyért cserébe megkaphatták az utalványokat a pénztárban.

A tizennégy napos Cervinus Művészeti Fesztivál befejeződött. Majdnem minden előadás teltházas, pótszékes volt. A közönségnek már nagyon hiányzott a színvonalas színház, amit a Cervinus képvisel.

A nézők nevében köszönet Dósa Zsuzsa művészeti igazgatónak és Varga Viktor főrendezőnek az elmúlt két hétért, akik rendezőként is helytálltak. Valamint Csasztvan András ügyvezető igazgatónak is.

A közönség kedvencei a színművészek, akik arcukat adják az előadásokhoz. Köszönet a művészeknek, hogy az elmúlt napokat próbák és előadások zsúfolt rendjében töltötték, hogy örömet okozzanak a nézőknek. Köszönet Dósa Zsuzsának, Szemerédi Bettinek, Nádházy Péternek, Timkó Jánosnak, Ragány Misának, Boronyák Gergőnek, Jónás Gabriellának, Harcsa Boginak, Tatár Biankának, Széplaky Gézának, Maróti Attilának, Varga Anikónak, Bardon Ivettnek, Rigler Renátának, H. Varga Tamásnak, Nagy Róbertnek, Varga Viktornak, Ormándy M. Kevének, Eva Javorskának, Szőke Olivérnek, és Dorogi Péternek, mert mindannyian fontosak a nézőknek.

A táncosoknak: Balázs Henriettnek, Baráth Enikőnek, Bereczki Karinának, Csere Polettnek, Fazekas Döniznek, Nemcsényi Aliznak, Tóth Eszternek, ifj. Csasztvan Andrásnak, Drahota Albertnek, Fabó Marcellnak, Gulya Istvánnak, Magyari Lászlónak, Móricz Bencének, Oláh Márkónak és Szabó Máténak, mert ők tették látványossá az előadást. Koreográfusok: Magyari László, Botta Tibor, Gulya István, Vári Bertalan.

A gyermekszereplőknek is köszönet jár, hiszen megdolgoztak a sikerért ők is: Szemenyei Kevin, Hódos Zsolt, Czifra Zétény, Kepenyes Darida Zoé, Vaskor Gergő, Kiss Viktória, Sinka Dominik, Bagócsi Jázmin, Bak Zsolt, Csernus Nándor, Domján Anna, Juhász Gergő, Kiss Virág, Laurinyecz Szilveszter, Magyar Jázmin, Mester Dóra, Sebjan Farkas Bianka és Varga Vivien ügyesek voltatatok. Ti vagytok a jövő színészei, alkotói, színházlátogatói. Maradjon meg a színház iránti szeretetetek.

Köszönet a hang mesterének Ottlakán Renátónak, a fényekért Valach Vendelnek.

Köszönet a háttérben dolgozóknak, akik tették a dolgukat, hogy a közönség kedves vendégként érezze magát. A pénztárban Litauszky Sára várta a nézőket, a közönséget Tőkés Szeljak Gabi és csapata fogadta. A díszletépítést és egyéb háttér munkát Budai Károly, Salgó Balázs, Festő Zoltán, Molnár Ábel, Kis László, Szabó Gábor, Maulis Máté, Papp Ferenc látta el. A kellékekről és mindenről Pljesovszkiné Szeljak Marcsi gondoskodott. A hang, amely tájékoztatta a nézőket Bohák Péter volt. Az időjárásról, Varga Viktor adott részletes tájékoztatót.

Galambos Edit

A táncszínházról a fotókat Babák Zoltán készítette.

Ülésezik a szentandrási képviselő-testület (Fotó: Babák Zoltán)0

Iskola, útfelújítások, szálláshely és egy egérút ötlete a testület előtt

Fotó: Babák Zoltán

Szarvasra érkezett a Vízitúra Kupa vasárnap