Connect with us

Színház

A két Lotti Szarvason

Fotó: Babák Zoltán
Fotó: Babák Zoltán

A Magyar Teátrumi Társaság X. Jubileumi Fesztiváljának 2. versenyprogramja, a Budaörsi Latinovits Színház és a Múzsák Társulat közös előadása A két Lotti című családi mesejáték, amely felért egy esti előadással, hiszen 120 perces volt, és főleg az iskolás gyermekeknek szólt. Erich Kästner 1949-ben megjelent regényét Magyarországon 1958-ban adták ki először, és még nagyon sok kiadást megélt. Gyermekkorom egyik kedvenc olvasmánya volt, ahogyan másoké is, remélem a lányok ma is leveszik a nagyi könyvespolcáról a kedves történetet.

Bár a cselekményt sokan ismerik, hiszen az alaptémát több film dolgozta fel. A Budaörsi Latinovits Színház és a Múzsák Társulat zenés előadást készített belőle sok gyermekszereplővel, mozgalmas, izgalmas előadás született.

Lotte (Kalovits Kata) újságíró édesanyjával (Endrődi Ágnes) él Münchenben, Luise (Kalovits Rozi) zeneszerző-karmester édesapjával (Gyurty István) Bécsben. Szüleik véletlenül ugyanabba a nyári táborba küldik őket. A első sokk után felfedezik, hogy ikertestvérek, és egy merész tervet eszelnek ki, Lotte Bécsbe megy vissza, Luise Münchenbe…

Nagyon egyszerű előadást láttunk, ahol elsősorban a gyermekszereplők és a színészek játékában bíztak és, hogy a történések lekötik a nézők figyelmét, ez így is volt többnyire. Aki azonban megértette a történetet, magával sodorta az előadás.

A regényt Tövispataki Beáta újrafordította, aki Irene Gerlach, kisasszonyt alakította az előadásban. Dramaturg Kovács Kristóf. Zeneszerző Monori András és Endrődi Ágnes, aki Luiselottét, a lányok édesanyját játszotta. Koreográfus Bóbis László volt.

A díszlet nagyon ötletes, egyszerű, de nagyszerű volt, látványtervező Oláh Richárd és Palánki Hédi. Az előadást Tasnádi Csaba rendezte.

Kedves előadást láttunk, a nézők hosszú tapssal köszönték meg az előadást.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Népszerű

Varga Viktor (Fotó: Babák Zoltán) Varga Viktor (Fotó: Babák Zoltán)

Még nincs itt a pillanat, az érésre, a nevetésre, a könnycseppre

Színház

Az önkormányzati dolgozók lepakolják a barnakőszenet egy csabacsűdi családi ház udvarán (Fotó: Babák Zoltán) Az önkormányzati dolgozók lepakolják a barnakőszenet egy csabacsűdi családi ház udvarán (Fotó: Babák Zoltán)

Elkezdődött a barnakőszén kiszállítása Csabacsűdön

Közérdekű

Pedagógusképzés – gyermeki, tanulói kompetenciafejlesztés

Oktatás

A békésszentandrási szennyvíztisztító telep jelenleg (Fotó: Babák Zoltán) A békésszentandrási szennyvíztisztító telep jelenleg (Fotó: Babák Zoltán)

Nyáron indulhat a szentandrási szennyvízkezelő fejlesztése

Beruházás

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2020. július
h k s c p s v
« jún   aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect