in , ,

Magas (szőke) barna férfi…

Fotó: Babák Zoltán0
Fotó: Babák Zoltán

A Vízi Színház szombaton este bemutatta a József Attila Színház Gérard Lauzier Magas (szőke) barna férfi felemás…. című vígjátékát Simon Kornél rendezésében, Nemlaha György fordításában. A darab a MTT X. Nyári Fesztiváljának 4. versenyprogramja volt.

Yan (Bercsényi Péter, élete szerelmét, Florence Arnaud-ot (Szabó Gabi) várja. Yan nagyon készül. Házvezetőnője, Marlida (Korponay Zsófia) éppen kitakarított. A szobából egy hatalmas erkélyajtón az Eiffel-torony és Párizs látképét látják a nézők jobbra, balra pedig, minta átlátnánk a falon a harmadik emeleti folyosó látható, ahol éppen távozik a szomszédból Boris (Zöld Csaba), akit Eva (Balla Eszter) egy lenge öltözetben kikísér. A táskáját azonban Boris otthon hagyja, ezért Eva utánaszalad a lifthez, és így kizárja magát a lakásukból. Mit tehet? Becsönget a szomszédhoz. Yan hölgyvendéget vár, Boris nagyon féltékeny, ráadásul Florence férje, André (Quintus Kornél) is megjelenik. Szerepel még két pisztoly, az egyikről azt hiszik öngyújtó – de kiderül mindkettő igazi, és többször el is dördül. Az öngyújtót Yan barátja Jean-Yves (Bergendi Áron) hozza vissza kicsit később. Közben rendőrök jelennek meg Petit főtörzs (Blazsovszky Ákos) és Lopez tizedes (Resetár Dániel), akik közül a tizedes azonnal megérti mi a helyzet, a főtörzsnek nem igen akar a fejében összeállni a kép. Az előadás végén megjelenik Alice (Holczinger Szandra) is…

Igazi francia helyzetkomikumok egymásra építése, az egyik hozza a másikat, a színészek komolyak, a közönség hangosan nevet. Nagyon jó rendezést és briliáns színészi játékot láttunk minden színművésztől, és egy olyan darabot, amin nevetni lehetett, ami fel volt építve az első jelenettől az utolsóig. A rendezőnek azonban pontosan tudnia kellett, hogy meddig engedheti színészeit, hogy a poénok nagyon „üssenek”, de maradjon meg egy nagyon jó, szórakoztató vígjátéknak, ahol a közönség hangosan nevet a poénokon, élvezi a színészi játékot, mert hihetőek a szituációk. A színészeknek pengeélen kellett táncolni, hogy ne vigyék el színészi játékkal a darabot, csak addig, ameddig még szórakoztató, és nem válik bohózattá. Simon Kornélnak és színészeinek ez sikerült. A közönség pedig felszabadultan nevetett a színpadon látottakon.

A nagyon elegáns, látványos, szép díszletet és jelmezeket Papp Janó tervezte.

Szombaton este beugrás is volt, mert Yan barátját Jean-Yves-t Blahó Gergely helyett Bergendi Áron színművész alakította. Beugrásához, és az egész előadáshoz a József Attila színháznak gratulálok!

A közönség hosszú, kitartó tapssal köszönte meg a színészi játékot.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Honalapító Árpád fejedelem szobra Túri-Török Miklós alkotása (Fotó: Babák Zoltán)

Új köztéri szobrot adományoztak Szarvasnak

A Profi 4-es kategória második helyezettje aKraszvelzacsi, azaz Krasznai Mihály(b), Csilik Attila(k), Zalán Csaba(jh) és Velencei Zoltán (nk) (Fotó: Vakli Zsófia)0

Új körcsúcs az idei kenumaratonon