in , ,

Nálunk lesz látható először a Jókai Megfeszített című rockoperája

Koltay Gergely és Koltay Gábor 2020. július 23-án a Kormorán koncertje előtt a Szarvasi Vízi Színházban (Fotó: Babák Zoltán)
Koltay Gergely és Koltay Gábor 2020. július 23-án a Kormorán koncertje előtt a Szarvasi Vízi Színházban (Fotó: Babák Zoltán)

Ahogy arról a Szarvas város napját záró Kormorán együttes koncertjén annak alapítója, vezetője, Koltay Gergely Kossuth-díjas zenész utalást tett rá, a Szarvasi Vízi Színházban lesz először látható a Békéscsabai Jókai Színház nagyszabású rockoperája, a Megfeszített. A zenés darabot az előadáson a nézőtéren ülő testvére, Koltay Gábor Balázs Béla-díjas filmrendező rendezi.

Erről az MTI-n a következő hír jelent meg:

Szeptember végén mutatják be a Békéscsabai Jókai Színházban a Megfeszített című rockoperát, a közismert bibliai történetet feldolgozó grandiózus színházi előadásban több mint 70 színész, énekes és táncos lép fel – hangzott el pénteken az M1 aktuális csatornán.

A rockoperát Koltay Gábor rendezi, az előadás zenéjét Koltay Gergely írta.

Az idén ismét színpadra kerülő világzenei szerzeményt már bemutatták egyszer a 2000-es évek elején a csíksomlyói nyeregben. A tisztesség, a becsület és a hűség a pénzzel és a hatalommal szembeni konfliktusáról szóló történet külön figyelmet szentel a tömegek manipulálhatóságának.

Az előadást augusztus 19-én már megtekinthetik a nézők a Szarvasi Vízi Színházban – közölte Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója.

Az történetnek magyar vonatkozása is van, mivel a színházi darab be akarja mutatni, hogy a magyarság hogyan ékelődött Szent István király uralkodása után a keresztény kultúrába – emlékeztetett Bozsó József, a Magyar Zenés Színház igazgatója, aki a produkcióban Jézus egyik tanítványát alakítja. Hozzátette, a Békéscsabai Jókai Színház és a Magyar Zenés Színház következő közös produkcióját, a Viktória című operettet november 9-én mutatják be.

MTI 2020. augusztus 7., péntek 11:44 – pds \ brr – Kultúra-színház-zene

Fotó: Babák Zoltán

Forrás: koroanavirus.gov.hu

18: Békés az utolsó a megyék között regisztrált fertőzöttek számában

A Gál Ferenc Egyetem udvara, mögötte a (jelenleg) Szent István Egyetem régi épülete (Fotó: Babák Zoltán)

Az elmúlt hét napban történt