in ,

Az elmúlt hét napban történt

A Gál Ferenc Egyetem udvara, mögötte a (jelenleg) Szent István Egyetem régi épülete (Fotó: Babák Zoltán)
A Gál Ferenc Egyetem udvara, mögötte a (jelenleg) Szent István Egyetem régi épülete (Fotó: Babák Zoltán)

A Gál Ferenc Főiskolából Gál Ferenc Egyetem lett. Az egyetemmé válás változást hozott a Pedagógiai Kar vezetésében. Dr. Lipcsei Imre dékánt dr. Katona Krisztina, tanszékvezető, főiskolai tanár, rektori megbízott váltotta. Helyettese Szabóné Dr. Balogh Ágota, adjunktus. Szarvasi fejlesztési rektori megbízott lett Bíró Gyula képzésfejlesztési igazgató, főiskolai mestertanár.

Augusztus 1-jén létrejött a mezőgazdasági szuperegyetem. Az Eszterházy Károly Egyetem gyöngyösi Károly Róbert kampusza és a Pannon Egyetem Georgikon Kara beolvad a Szent István Egyetembe, valamint a Kaposvári Egyetem és a Szent István Egyetem egy szervezetben működik tovább.

A Szent István Egyetem, a Corvinus Egyetemhez hasonlóan a magánegyetemi irányba indult, azzal a különbséggel, hogy a SZIE felé “megmaradt egy állami köldökzsinór” a finanszírozással.

Az új Szent István Egyetem rektori jogkörben eljáró ideiglenes intézményvezetője, Gyuricza Csaba elmondta, céljuk, hogy tíz éven belül Kelet-Közép-Európa legjobb agrárképzését tudják nyújtani és megújítsák a hazai agrár-felsőoktatást.

Bár a Szent István Egyetem egészében benne foglaltatik a szarvasi Tessedik Campus, nevesítve sajnos sehol sem szerepel.

Változás történik a Szarvasi Agrár Zrt. tulajdonosi körében. Nagy befektető érkezik a városba, aki a hírek szerint megvásárolta a részvények majd 85 százalékát.

Bejelentették: elmarad a Szilvanapok 2020.

Koltay Gergely és Koltay Gábor 2020. július 23-án a Kormorán koncertje előtt a Szarvasi Vízi Színházban (Fotó: Babák Zoltán)

Nálunk lesz látható először a Jókai Megfeszített című rockoperája

Mindenki szarvasi a képen: Kiri Bence (zöldben), Zahorecz Soma (partjelző), Bakró Géza és Szikora Milán (kékben) (Fotó: Babák Zoltán)0

Nagy érdeklődés kísérte a szomszédvári találkozót