Connect with us

Gazdaság

Az elmúlt hét napban történt

A Gál Ferenc Egyetem udvara, mögötte a (jelenleg) Szent István Egyetem régi épülete (Fotó: Babák Zoltán)
A Gál Ferenc Egyetem udvara, mögötte a (jelenleg) Szent István Egyetem régi épülete (Fotó: Babák Zoltán)

A Gál Ferenc Főiskolából Gál Ferenc Egyetem lett. Az egyetemmé válás változást hozott a Pedagógiai Kar vezetésében. Dr. Lipcsei Imre dékánt dr. Katona Krisztina, tanszékvezető, főiskolai tanár, rektori megbízott váltotta. Helyettese Szabóné Dr. Balogh Ágota, adjunktus. Szarvasi fejlesztési rektori megbízott lett Bíró Gyula képzésfejlesztési igazgató, főiskolai mestertanár.

Augusztus 1-jén létrejött a mezőgazdasági szuperegyetem. Az Eszterházy Károly Egyetem gyöngyösi Károly Róbert kampusza és a Pannon Egyetem Georgikon Kara beolvad a Szent István Egyetembe, valamint a Kaposvári Egyetem és a Szent István Egyetem egy szervezetben működik tovább.

A Szent István Egyetem, a Corvinus Egyetemhez hasonlóan a magánegyetemi irányba indult, azzal a különbséggel, hogy a SZIE felé “megmaradt egy állami köldökzsinór” a finanszírozással.

Az új Szent István Egyetem rektori jogkörben eljáró ideiglenes intézményvezetője, Gyuricza Csaba elmondta, céljuk, hogy tíz éven belül Kelet-Közép-Európa legjobb agrárképzését tudják nyújtani és megújítsák a hazai agrár-felsőoktatást.

Bár a Szent István Egyetem egészében benne foglaltatik a szarvasi Tessedik Campus, nevesítve sajnos sehol sem szerepel.

Változás történik a Szarvasi Agrár Zrt. tulajdonosi körében. Nagy befektető érkezik a városba, aki a hírek szerint megvásárolta a részvények majd 85 százalékát.

Bejelentették: elmarad a Szilvanapok 2020.

Népszerű

Varga Viktor (Fotó: Babák Zoltán) Varga Viktor (Fotó: Babák Zoltán)

Még nincs itt a pillanat, az érésre, a nevetésre, a könnycseppre

Színház

Az önkormányzati dolgozók lepakolják a barnakőszenet egy csabacsűdi családi ház udvarán (Fotó: Babák Zoltán) Az önkormányzati dolgozók lepakolják a barnakőszenet egy csabacsűdi családi ház udvarán (Fotó: Babák Zoltán)

Elkezdődött a barnakőszén kiszállítása Csabacsűdön

Közérdekű

Pedagógusképzés – gyermeki, tanulói kompetenciafejlesztés

Oktatás

A békésszentandrási szennyvíztisztító telep jelenleg (Fotó: Babák Zoltán) A békésszentandrási szennyvíztisztító telep jelenleg (Fotó: Babák Zoltán)

Nyáron indulhat a szentandrási szennyvízkezelő fejlesztése

Beruházás

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2020. augusztus
h k s c p s v
« Júl   Sze »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Friss

Connect