in , , ,

Visszatekintés a főszezonra Bogdán Tamással

A Liget Wellness és Konferencia Hotel**** egy augusztus este (Fotó: Babák Zoltán)
A Liget Wellness és Konferencia Hotel**** egy augusztus este (Fotó: Babák Zoltán)

Szerencsére a turisztikai főszezon ebben a rendkívüli szezonban minden további rendkívüli esemény, korlátozás nélkül lezajlott. A borús márciusi kezdést követő májusi feloldások után, illetve a bizonytalan határon kívüli helyzet által katalizálva a belföldi turizmus olyan gyorsan magára talált, hogy az mindenkit meglepett. A nyárnak vége, mindenki egy hosszú, vírusmentes őszben reménykedik, miközben úgy hírlik, szeptembertől szigorúbb határátlépési szabályok jönnek.

Bogdán Tamással, a Liget Wellness és Konferencia Hotel**** igazgatójával tekintettünk vissza az év mögöttünk álló részére.

Arra a kérdésünkre, hogy koronavíruson innen és túl, hogy vannak, röviden így felelt: Köszönöm szépen, jól vagyunk!

– Az a forgatókönyv állt elő, amit annak idején, még márciusban a hetven dolgozónknak reményekkel telve felvázoltam, hogy a járvány két, legfeljebb három hónapig lesz egy rettentő nehéz helyzet, amin túl kell jutnunk – mondta Bogdán Tamás.

Prognózisában akkor az állt, hogy a belföldi turizmus, azon belül is a természetközeli, nagy területen elfekvő szállodák, szálláshelyek indulnak majd be gyorsan, nem pedig a nagy népsűrűségű városokhoz, vagy megaméretű fürdőhelyhez köthető desztinációk. Ez is bejött.

– Az újranyitás utáni hetek minimális töltöttséggel jártak, de arra jók voltak, hogy a médiában lássanak bennünket, illetve a különböző értékesítési felületeken találkoztak velünk, láthatták, hogy az élet újraindult – emlékezett vissza a nyárelőre.

Pünkösdre elérték a 60-70 százalékos töltöttséggel, a június pedig már olyan, mint a korábbi évek hasonló időszaka. Mikor látszott, hogy kezd lezárulni egy korszak, akkor olyan mértékű foglalási és ajánlatkérési hullám érte őket, hogy alig győzték a kollégák teljesíteni a kéréseket.

– Két-három hónap bezártság után az emberek olyan szinten vágytak ki a szabadba, pihenni, nyaralni, kikapcsolódni, hogy a belföldi turizmus igen erős szezont tudhat eddig maga mögött. A vírus után beköszöntött ez az esős időjárás, ami a kisebb szállásadóknál bekavart a nyitás örömébe, volt, hogy visszamondták a foglalást, volt, hogy hamarabb hazamentek a vendégek, hiszen sok szabadtéri attrakciót is eső áztatott – váltott a hoteligazgató szerepéből egy pillanatra TDM-elnökére, majd vissza. – A Liget Wellness és Konferencia Hotelben szerencsések vagyunk, hiszen a wellness részlegünk valamelyest át tudja hidalni a csapadékosabb időszakokat, ezért a tavalyi júniushoz képest olyan tíz százalékkal voltunk csak elmaradva, de a július és az augusztus szinte már az előző évi azonos időszakra vetített adatokat hozta.

Az elmúlt néhány hónap eseményeit ismerve elégedettnek vallják magukat. A nagy kiesést a konferenciák jelentik, amik a tavasszal lemondásra kerültek. Remélik, hogy ezek ősszel megrendezésre kerülnek. Tavasszal az utolsó az MLSZ konferenciája volt, amiről a Newjságon is hírt adtunk.

A nyári szezon mélyebben őszbe nyúlásával kapcsolatban óvatosan nyilatkozott. Soha nem látott érdeklődés mutatkozik a szeptemberi időpontokra. Arra az időszakra a hétvégékre már most nincs szabad hely, és a hétköznapok is szépen telnek. Optimisták, csak kisebb mértékű második hullámmal számolnak.A tavaszi kiesést bepótoló erős őszben bízik nem csak a hotel, hanem a térség szintjén is.

Örömébe némi üröm vegyül, ugyanis augusztusban többször volt olyan szaghatás a városban, így a hotel területén is, amit a vendégek kifogásoltak, sőt, volt olyan család, aki összecsomagolt és hazament.

– Ennek ellenére abszolút optimisták vagyunk az ősszel kapcsolatban is. Bízunk abban, hogy nem jön közbe semmi! – fejezte ki búcsúzóul reményét.

Hajas Szilárd (fuvola) és Kővári Péter (orgona) (Fotó: Babák Zoltán)0

Fuvola- és orgonaszó várta a zenerajongókat

Meghívó a Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület tisztújító közgyűlésére