in ,

Dalok nem csak nőknek

Tatai Nóra és Breinich Beáta (Fotó: Babák Zoltán)
Tatai Nóra és Breinich Beáta (Fotó: Babák Zoltán)

Szombaton este két csodálatos hang és két gyönyörű tulajdonosa állt a közönség elé a Tessedik Sámuel Múzeum felújított dísztermében, ahol biztonságos távolságra helyezett kényelmes székek várták azokat, akik a nyár talán legmelegebb napján a dal és a zene mellett döntöttek. Míg odakint szinte forró szél fújt, addig a diszkréten klimatizált díszteremben minden adott volt a közönség számára a dalművészet élvezetéhez.

Breinich Beáta és Tatai Nóra operaénekesek könnyű nyáresti válogatást énekeltek az operairodalom ismert áriáiból, duettjeiből. Műsorra került Bizet, Bernstein, Delibes, Csajkovszkij, mindkét Strauss és Puccini egy-egy művének betétdala. A két hölgyet Szabó Ferenc János kísérte zongorán, illetve kalauzolta végig a közönséget az operairodalom előadott remekein.

Elképzelhetetlen, hogy hogy lehet ezeket a hangokat kiénekelni. A két hölgy rendre vastapsot is kapott egy-egy szóló, vagy duett után. A végén sem engedték el őket ráadás nélkül. A közönség pirosra tapsolt tenyérrel távozott a Tessedik Sámuel Múzeum díszterméből, aminek akusztikája lenyűgözte az előadókat.

Az estéről Nádházy Péter szakértő fülének és tollának tolmácsolásában is olvashatnak hamarosan a Szarvas és Vidékében és itt, a Newjságon is.

Tisztelt szarvasi férfitársaim! Tegnap este jött volna el az alkalom számotokra, hogy megszeressétek az operát, de ti otthon maradtatok, pedig ilyen szemet gyönyörködtető köntösbe bújtatott előadást ritkán láthattok. Igaz, a Newjság olvasóinak kétharmada a hölgyek közül kerül ki (az érdeklődők körében még jobban felül voltak reprezentálva), de küldetésünknek tekintjük, hogy férfitársainkat is elvigyük az ilyen kulturális alkalmakra. Iratkozzatok fel hírlevelünkre, hogy legközelebb értesíteni tudjunk benneteket!

Kovács Nóri és Tusjak Emma rendszeres látogatói a Körösvölgyi Állatparknak (Fotó: Babák Zoltán)0

Gazdag programkínálattal zárja a vakációt az Állatpark

Jansik István és Pljesovszki János képviselheti Békés megyét az országos döntőn. A képen jobbról Tusjak Tamás. (Fotó: police.hu)

Taroltak a szarvasi polgárőrök a megyei döntőben