Connect with us

Kultúra

Dalok nemcsak nőknek

Tatai Nóra és Breinich Beáta (Fotó: Babák Zoltán)
Tatai Nóra és Breinich Beáta (Fotó: Babák Zoltán)

Szombaton este két csodálatos hang és két gyönyörű tulajdonosa állt a közönség elé a Tessedik Sámuel Múzeum felújított dísztermében, ahol biztonságos távolságra helyezett kényelmes székek várták azokat, akik a nyár talán legmelegebb napján a dal és a zene mellett döntöttek. Míg odakint szinte forró szél fújt, addig a diszkréten klimatizált díszteremben minden adott volt a közönség számára a dalművészet élvezetéhez.

Breinich Beáta és Tatai Nóra operaénekesek könnyű nyáresti válogatást énekeltek az operairodalom ismert áriáiból, duettjeiből. Műsorra került Bizet, Bernstein, Delibes, Csajkovszkij, mindkét Strauss és Puccini egy-egy művének betétdala. A két hölgyet Szabó Ferenc János kísérte zongorán, illetve kalauzolta végig a közönséget az operairodalom előadott remekein.

Elképzelhetetlen, hogy hogy lehet ezeket a hangokat kiénekelni. A két hölgy rendre vastapsot is kapott egy-egy szóló, vagy duett után. A végén sem engedték el őket ráadás nélkül. A közönség pirosra tapsolt tenyérrel távozott a Tessedik Sámuel Múzeum díszterméből, aminek akusztikája lenyűgözte az előadókat.

Az estéről Nádházy Péter szakértő fülének és tollának tolmácsolásában is olvashatnak hamarosan a Szarvas és Vidékében és itt, a Newjságon is.

Tisztelt szarvasi férfitársaim! Tegnap este jött volna el az alkalom számotokra, hogy megszeressétek az operát, de ti otthon maradtatok, pedig ilyen szemet gyönyörködtető köntösbe bújtatott előadást ritkán láthattok. Igaz, a Newjság olvasóinak kétharmada a hölgyek közül kerül ki (az érdeklődők körében még jobban felül voltak reprezentálva), de küldetésünknek tekintjük, hogy férfitársainkat is elvigyük az ilyen kulturális alkalmakra. Iratkozzatok fel hírlevelünkre, hogy legközelebb értesíteni tudjunk benneteket!

Népszerű

Az igazi Mikulás és Krampusza szaloncukrot szór gyerekeknek (Fotó: Babák Zoltán) Az igazi Mikulás és Krampusza szaloncukrot szór gyerekeknek (Fotó: Babák Zoltán)

Ráróra cserélte Rudolfot a Mikulás

No comment

Varga Viktor (Fotó: Babák Zoltán) Varga Viktor (Fotó: Babák Zoltán)

Még várni kell a pillanatra, a nevetésre, a könnycseppre

Színház

Az önkormányzati dolgozók lepakolják a barnakőszenet egy csabacsűdi családi ház udvarán (Fotó: Babák Zoltán) Az önkormányzati dolgozók lepakolják a barnakőszenet egy csabacsűdi családi ház udvarán (Fotó: Babák Zoltán)

Elkezdődött a barnakőszén kiszállítása Csabacsűdön

Közérdekű

Pedagógusképzés – gyermeki, tanulói kompetenciafejlesztés

Oktatás

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2020. augusztus
h k s c p s v
« Júl   Sze »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Friss

Connect