Connect with us

Oktatás

Átadták a Székely megújult kollégiumát

Simon István Tamás kancellár, Babák Mihály polgármester, Kovács Zsuzsanna főigazgató, Dankó Béla országgyűlési képviselő és Ozsváth Zsuzsanna a Székely kollégiumának ünnepélyes átadóján (Fotó: Babák Zoltán)
Simon István Tamás kancellár, Babák Mihály polgármester, Kovács Zsuzsanna főigazgató, Dankó Béla országgyűlési képviselő és Ozsváth Zsuzsanna a Székely kollégiumának ünnepélyes átadóján (Fotó: Babák Zoltán)

Kollégium még az 1978-as építéskor megkapott külsejét viselte, azóta a homlokzathoz nem nyúltak, tudtuk meg Ozsváth Zsuzsannától, a Gyulai Szakképző Centrum Székely Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatójától ma, amikor az új tanév első napján hivatalosan is átadták a felújított kollégiumot.

Néhány évvel ezelőtt a belső tereken történt némi szépészeti kezelés, a külső ráncfelvarrás ideje is bőven eljött már. Igaz, a korszerűsítés nem kimondottan az optikára ment rá, hanem arra, hogy az épület működtetése gazdaságosabb legyen. Ezért a teljes külső nyílászárócsere mellet hőszigetelést, ezzel együtt természetesen új festést, a tetejére napelemeket, és mind e mellé új nevet is – Gyulai Szakképző Centrum Székely Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium – kapott.

A Székely ötéves technikumi képzésére, illetve hároméves szakképzésére 450 tanuló jár. Ők tavaly Békés mellett Jász-Nagykun-Szolnok és Csongrád-Csanád megyék 34 településéről érkeztek. A 110 férőhelyes kollégiumban jelenleg 85-en laknak, így a kihasználtsága lehetőséget ad arra is, hogy az aktuális járványügyi előírásoknak eleget tegyenek, mondta a Székely igazgatónője.

A 155 millióba kerülő beruházást “a békéscsabai Hartmann Kft. rendkívül pontosan, a határidőket betartva, nagyon jó minőségben végezte”, mondta Ozsváth Zsuzsanna.

Az ünnepélyes szalagátvágást Simon István Tamás kancellár, Babák Mihály polgármester, Kovács Zsuzsanna főigazgató, Dankó Béla országgyűlési képviselő és Ozsváth Zsuzsanna igazgató ejtette meg.

Népszerű

Bodonyi Dóra K1 500-as középfutama után (Fotó: ICF) Bodonyi Dóra K1 500-as középfutama után (Fotó: ICF)

Bodonyi Dóri két, Dombvári Bence egy döntőt megy holnap

Sport

Dubovecz Edina (Fotó: S-L.I.) Dubovecz Edina (Fotó: S-L.I.)

Színesen, stílusosan… – színekről, stílusokról

Életmód

Dombvári Bence és Noé Zsombor Dombvári Bence és Noé Zsombor

Bodonyi Dóra és Dombvári Bence is a középfutamban

Sport

Soha nem volt még ennyire trendi a pályaorientáció!

Oktatás

A rovatot támogatja:

Archívum

2020. szeptember
h k s c p s v
« aug    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect