in ,

Átadták a Székely megújult kollégiumát

Simon István Tamás kancellár, Babák Mihály polgármester, Kovács Zsuzsanna főigazgató, Dankó Béla országgyűlési képviselő és Ozsváth Zsuzsanna a Székely kollégiumának ünnepélyes átadóján (Fotó: Babák Zoltán)0
Simon István Tamás kancellár, Babák Mihály polgármester, Kovács Zsuzsanna főigazgató, Dankó Béla országgyűlési képviselő és Ozsváth Zsuzsanna a Székely kollégiumának ünnepélyes átadóján (Fotó: Babák Zoltán)

Kollégium még az 1978-as építéskor megkapott külsejét viselte, azóta a homlokzathoz nem nyúltak, tudtuk meg Ozsváth Zsuzsannától, a Gyulai Szakképző Centrum Székely Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatójától ma, amikor az új tanév első napján hivatalosan is átadták a felújított kollégiumot.

Néhány évvel ezelőtt a belső tereken történt némi szépészeti kezelés, a külső ráncfelvarrás ideje is bőven eljött már. Igaz, a korszerűsítés nem kimondottan az optikára ment rá, hanem arra, hogy az épület működtetése gazdaságosabb legyen. Ezért a teljes külső nyílászárócsere mellet hőszigetelést, ezzel együtt természetesen új festést, a tetejére napelemeket, és mind e mellé új nevet is – Gyulai Szakképző Centrum Székely Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium – kapott.

A Székely ötéves technikumi képzésére, illetve hároméves szakképzésére 450 tanuló jár. Ők tavaly Békés mellett Jász-Nagykun-Szolnok és Csongrád-Csanád megyék 34 településéről érkeztek. A 110 férőhelyes kollégiumban jelenleg 85-en laknak, így a kihasználtsága lehetőséget ad arra is, hogy az aktuális járványügyi előírásoknak eleget tegyenek, mondta a Székely igazgatónője.

A 155 millióba kerülő beruházást “a békéscsabai Hartmann Kft. rendkívül pontosan, a határidőket betartva, nagyon jó minőségben végezte”, mondta Ozsváth Zsuzsanna.

Az ünnepélyes szalagátvágást Simon István Tamás kancellár, Babák Mihály polgármester, Kovács Zsuzsanna főigazgató, Dankó Béla országgyűlési képviselő és Ozsváth Zsuzsanna igazgató ejtette meg.

Fotó: Keller Dávid0

Lowland az élen, jönnek a negyeddöntők

Fotó: Babák Zoltán0

Ránk vár, hogy kiderítsük, létezik-e Tessedik kincse