in , , ,

Szarvason megkezdődött a honvédelmi sportközpont építkezése

Fotó: Babák Zoltán0
Fotó: Babák Zoltán

Az MTI-n jelent meg a következő hír, amiben Szarvas is szerepelt a honvédelmi sportközpontok építésének megkezdésével kapcsolatban.

Simicskó: a honvédelmi sportközpontok erősítik a közösségépítést

Szigetvár, 2020. szeptember 3., csütörtök (MTI) – Erősítik az identitástudatot, a közösségépítést, továbbá a sporttevékenységen keresztül megvalósuló nevelés jelentőségét az országban épülő honvédelmi sportközpontok – hangoztatta a KDNP parlamenti frakcióvezetője, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke csütörtökön Szigetváron.

Simicskó István a baranyai kisváros határában épülő honvédelmi sportközpont alapkőletételén emlékeztetett: a kormány döntése értelmében az ország számos pontján épülnek a szigetvárihoz hasonló létesítmények, Balassagyarmaton, Újfehértón, Szarvason és Baján már zajlik az építkezés.

A mintegy 860 millió forintból megvalósuló, jövő nyárra elkészülő, egyidejűleg csaknem száz ember befogadására alkalmas létesítményről a politikus elmondta: egyebek mellett a vívás, a sportlövészet, a küzdősportok és a technikai sportok iránt érdeklődőket várják 21. századi körülmények között.

Kiemelte: kormányzati célkitűzés, hogy valamennyi járásban legyen honvédelmi sportközpont, lehetőséget biztosítva különféle sporttevékenységek gyakorlására, közösségépítésre, a fiatalok nevelésére, oktatására, képességeik fejlesztésére.

A honvédelmi sportközpontok Simicskó István vélekedése szerint az eredeti funkcióik mellett azt a célt is szolgálják, hogy erősítik Magyarország védelmi képességeit a fiatalok bevonásán, szellemiségük formálását, továbbképzéseiken keresztül.

Juhász Roland, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkára kiemelte: az új szigetvári sportközpontban minden adott lesz ahhoz, hogy a fiatalok lehetőséget kapjanak az egészséges életmódra, a sportra és a honvédelmi gondolkodás elsajátítására.

Nagy Csaba (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője arról szólt, hogy a sportközpont építése is jól jelzi: Szigetvár és környéke komoly fejlődési pályán halad. Emlékeztetett arra, hogy a szigetvári vár másfél milliárdos program keretében újul meg, s a következő mintegy ötszáz napban elkészül az M60-as gyorsforgalmi út Pécs és Szigetvár közötti szakaszának tervezése.

A képviselő beszédében köszönetét fejezte ki a kormányzatnak, hogy kiemelten kezeli a vidéki kisvárosok, kistelepülések régóta remélt fejlesztéseit.

MTI 2020. szeptember 3., csütörtök 14:20 – hkz \ gkp \ gry \ kvs – Honvédelem-beruházás

A fotó az Andragória–Hooligans mérkőzésen készült (Fotó: Babák Zoltán)0

Jelen fél perccel a vége előtt a nyolc közé lőtte a Hooliganst

Fotó: Zentai Péter0

Nagy sikerrel zárult a Megyenapi kézműves vásár