in , ,

Szokott helyen – szokatlanul

0

Évek óta vissza-visszatérő program, hogy Medvegy Mihály, vajdás öregdiák az első szüret táján meghívja a Vajdás Öregdiákok Baráti Körének tagjait középhalmi szőlészetébe. Egy kis bemutató, borkóstoló, szalonnasütés, beszélgetés fotózás – általában ez a program. 2016-ban ragasztotta rá a szőlősgazdára az újságíró a „Néró Császár” elnevezést, hiszen specialitása a Néró elnevezésű szőlőfajta, amelyből a hasonnevű, kitűnő vörösbor készül.

Az idén augusztus 25-ére szólt a meghívás. Az út a régi, a szőlősgazda saját tava is, de a kis ház megszépült. Az almafák most is ontják a termést a Néró-ültetvény is jó termést hozott, bár a tőkéken  itt-ott látszik már az eltelt idő.

A vendéglátó segítségére volt most is a felesége, Ani, aki szíves szóval és saját termésű, többféle pálinkával és borral kínálta az érkezőket. Az előrelátók kerékpárral érkeztek, így nem volt akadálya a folyamatos „kóstolásnak”.

A Baráti Kör elnöke, Tóthné Jansik Erzsébet és Viszkok Tünde, a Kör titkár-helyettese köszöntötték a vendégeket. A Kör Elnöke nem kis meglepetéssel szolgált: elmarad a szalonnasütés. És nehogy ijedelmet okozzon, azonnal be is jelentette, hogy már fő a babgulyás, melynek „alkotója” egy „vendég”, Tóth László, akit azonnal be is mutatott; ugyanis „Tótlaci” a férje. A résztvevők tapssal előlegezték meg a babgulyás sikerét, ami nem is maradt el.

Ettől kezdve a szokásos mederben folyt a találkozó – beszélgetés, poharazgatás, amely meghívással zárult: a Néró beérett, a szüret 29-én lesz. Aki ráér, azt szeretettel várják szüretelni. Az elmaradhatatlan fotózással zárult le a találkozó.

Utóirat

29-én a szüret annak rendje és módja szerint lezajlott. A családtagok, az ismerősök és a meghívottak  szorgos munkával 11 órára ládákba szedték a NÉRÓ alapanyagát, amelyet két utánfutó is alig győzött behordani a présházba.

Az eseményekről az egyik szüretelő, Kutas Ferenc számolt be.

A Szarvasi Tenisz Club OB II-es csapata 2020. szeptember 5-én, szombaton0

Bravúros győzelem a ligeti teniszpályán

Fotó: Babák Zoltán0

Négy napon belül kétszer Nagyszénás