Connect with us

Kiállítás

Próbabírálattal segítették a tenyésztőket

Fotó: Babák Zoltán
Fotó: Babák Zoltán

Második alkalommal tartotta meg szakmai napját a Törpebaromfi Tenyésztők Fajtaklubja szeptember 12-én. A szakmai előadásokra Szarvasi Arborétum vendégházának közösségi terében, a kiállításra az előtte levő területen került sor, ahol az érdeklődők grübbi szakállast, antwerpeni szakállast, törpe wayandott, vagy a holland törpebaromfit, illetve törpe indiai viadort láthattak.

A kiállítók Gádorosról, Bajáról, Fegyvernekről és Albertirsáról, előadók Bajáról és a Pécs mellől Kővágótöttösről érkeztek.

Az előbbiek az utóbbiaktól a “kikeléstől a kiállításig” címmel takarmányozási tanácsokat kaphattak, illetve a kiállításokon olykor jellemző kiállítók kontra bírálók nézetkülönbség okairól hallgathattak meg egy előadást.

Arra a kérdésünkre, hogy mi volt ennek a kombinált napnak a legfontosabb hozadéka a tenyésztőknek, Kondacs Erika, az esemény főszervezője elmondta, hogy az előadások után volt egy bírálat, ahol megtudták, hogy az idei állataik hogy szerepelnének egy mostani kiállításon, illetve ha javítani kell rajtuk mi az, hogy egy jó eredményt érjenek el.

– Hat éve a szarvasi kiállításon nyertünk egy antwerpeni szakállas kakast a tombolán, vettünk hozzá Németországból két tyúkot. Az volt az első családom. A grübbi-szerelem pedig úgy jött, hogy egy svájci tenyésztőtől kaptam egy grübbi kakast, amit antwerpeni tyúkkal kellett tenyészteni (a grübbi az egy mutáns változata az antwerpeninek. szerk). Több év munkája, hogy színben és formában elértem a tenyésztés során, hogy kiállításra vihettem őket több színben. Legutóbb egy Belgiumból hozott  gyöngyszürke grübbi kakassal kezdtem új családot. Ez az első év, hogy van saját gyöngyszürke tenyészetem – foglalta össze dióhéjban az elmúlt hat év baromfiudvarában esett történéseit Kondacs Erika.

Népszerű

A fotó a Tessedik Sámeum Múzeum gyűjteményéből származik A fotó a Tessedik Sámeum Múzeum gyűjteményéből származik

Ünnepek múltán az ünnepekről

Szarvas

Fotó: Dr. Bencze Tamás Fotó: Dr. Bencze Tamás

Motorozik a család

Sport

Fotó: Nagy Ákos Fotó: Nagy Ákos

A hétvégén rendezik a karate liga második fordulóját

Sport

Szombat, vasárnap is játékban

Sport

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2020. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Friss

Connect