in ,

Dóri és Virág belenőttek az új szerepkörbe

Mester Dóra és Kiss Virág (Fotó: Babák Zoltán)0
Mester Dóra és Kiss Virág (Fotó: Babák Zoltán)

A Cervinus Teátrum szeptember végén mutatja be Michel Tremblay Sógornők című vígjátékát Varga Viktor rendezésében. A tizenöt női karakter nagyon színes, mindegyik szereplő komoly mondanivalóval, sorssal. A darabban Mester Dóra és Kiss Virág is szerepet kapott, akik a Valahol Európában gyermekszereplői voltak. Varga Viktor akkor több hétig foglalkozott tizenkilenc gyermekkel, mielőtt megkezdődött volna a próba a felnőtt művészekkel. Mindketten kaptak szerepet a Csodaszarvasban. Virág már jóval korábban a Tessedik című musicalben, Dóra a Valahol után az Ármány és szerelemben is fellépett. Dolgozhattam én is velük, hiszen a Magyar Teátrum Nyári Fesztiváljának gyermek zsűri tagjai voltak.

Az olvasópróbán beszélgettem a színészpalántákkal.

G.E.: A Valahol Európában játszottatok mindketten gyerekeket, most fiatal lányokat alakítok, milyen érzés?

Mester Dóra: Én játszottam a Csodaszarvasban is.

G.E.: Bocs! Igaz!

Kiss Virág: Én a Tessedikben kezdtem 2011-ben, azután jött a Valahol és később a Csodaszarvas.

G.E.: Mindketten jól ismeritek Zsuzsát és Viktort. Most milyen szerepet bíztak rátok?

Mester Dóra: Lise Paquette szerepét alakítom, aki tizennyolc év körüli lány. Azt kell tudni róla, hogy nem a legjobb a természete. Undok, és nem fogja vissza magát. A fő gond, hogy terhes egy idősebb férfitól. Ettől még feszültebb, ingerültebb, érzékenyebb. Korban passzol. Azért várom nagyon, mert más, mint én.

Kiss Virág: Ginette Menardot, alakítom, aki egy 18-20 év körüli lány, Linda egyik barátnője. Az ő saját története az, hogy borzasztó családi körülmények közt él. A szülei alkoholisták és egyáltalán nem foglalkoznak vele, teljesen semmibe veszik. Illetve van egy nővére, aki mindig is kedvenc volt és mellette Ginette mindig háttérbe szorult. Szegénnyel nagyon rosszul bánnak és senki nem foglalkozik vele, még a barátnői sem igazán. Így az otthoni borzalmakat is egyedül kell feldolgoznia. Nagyon izgalmas karaktert hoztunk ki belőle! Nagyon érdekes színfolt az előadásban, nekem pedig nagy kihívás.

G.E.: Nagyon különleges karakterek, komoly sorssal kezdik az életet…

Mester Dóra: Igen. A két lány teljes ellentéte egymásnak.

G.E.: Mindketten a Vajda Péter Gimnáziumban tanultok. A sulit hogyan csináljátok majd?

Mester Dóra: Még nem tudjuk, hogyan alakul, de valamennyi időre valószínű, hogy el kell jönnünk, de megoldjuk majd.

Kiss Virág: Mindketten 11. osztályosok vagyunk, ezért fontos, hogy mennyit vagyunk az órán, mennyit tanulunk. Itt már nem lehet csak úgy „ellenni”. Fontos mindkettőnknek a tanulás.

Mester Dóra: Szeretnénk minél jobban teljesíteni itt, a színházban is és az iskolában is.

G.E.: Dóri, Virág, köszönöm a beszélgetést, jó munkát kívánok nektek, itt a színházban és a suliban is!

Galambos Edit

P.S.

A sajtótájékoztatón Varga Viktor elmondta, beszélt a szülőkkel, mert a téma komoly – és kiskorú lányokról van szó –, elmondta a szülőknek, hogy milyen szerep, milyen szöveg hangzik majd el, gyermekeik tolmácsolásában. A mondanivaló fontossága miatt a szülők beleegyeztek a szereplésbe.

A fotót Babák Zoltán készítette.

0

Szakmai programok helyettesítik a karateversenyeket

Fotó: Babák Zoltán0

Próbabírálattal segítették a tenyésztőket