in , ,

Bodonyi Dóra megnyerte a K1 5000-et

Ma három döntőben voltunk érdeletek.

Dóri két futamban indult. K1 500 és 5000 közül az 5000 Dóri száma. Valószínűleg, miután látta, hogy 500-on nincsenek dobogós esélyei, el is engedte a végén, tartalékolt az 5000-re.

Sajnos ezt a versenyt nem közvetítette sem a tévé sem online csatorna, de még a kajakkenusport.hu sem jutott addig, hogy hírt adjon róla. Az eredmények listájából olvasható ki, hogy 22:21.89-es idővel csupán fél másodperccel verte a másodikként befutó német lányt.

Frissítés: a kajakkenusport.hu a következőket írta Dóriról: Női kajak egyesben az 5000 méter háromszoros világbajnoka, Bodonyi Dóra már a negyedik számában állt rajthoz az idei világkupán, és nyugodtan mondhatjuk, ez sikerült neki a legjobban. A rajt után egy öt fős bollyal ellépett a többiektől, amit szinte végig a magyar vezetett. Ennek ellenére a hajrában tudott újítani, így hiába tett meg mindent a német Carola Schmidt és a szerb Kristina Bedec, végül a szolnoki kajakos örülhetett. A 13 fős rajtlistán Rendessy Eszter neve is szerepelt, aki hatalmasat küzdött, és az élbolytól csak egy kicsivel lemaradva hatodik lett.

Dombvári Bence és Noé Zsombor K2 1000 méteren negyedik lett. Most nem engedték el a mezőnyt az első ötszázon, mint tegnap. Utolsóként jöttek el a rajtgépből, 500-nál már a harmadik helyen haladtak át a bóják között, majd egy méteren belülre zárkóztak fel a mellettük vezető franciákra, amit 750-ig tartottak. Aztán elfogyhatott a levegő, mert két egység is rájuk előzött, így a 4. helyen zárták a döntőt. Ezzel teljesítették azt az elvárást, hogy az első négyben legyenek benne.

Így ír róluk a kajak-kenusport.hu:

A kvótaszerzés szempontjából is fontos K-2 1000 méteres döntőben ezúttal Noé Zsombor, Dombvári Bence párosa képviselte Magyarországot. A két kajakos sokáig a top háromban evezett, végül negyedikek lettek. A mieinket megelőző franciáknak, olaszoknak és spanyoloknak viszont már megvan a tokiói kvóta, így a magyar egység ez alapján bizakodva várhatja a pótkvalifikációt.

„A tisztes helytállás volt a cél, már annak is örültünk, hogy a döntőbe kerültünk. A tesztversenyeken nem úgy nézett ki, hogy ilyen eredményre képesek lehetünk, de nagyon boldogok vagyunk. Jövő tavasszal harcba szállunk ugyanitt Szegeden a kvótáért” – mondta Dombvári Bence. „Mi csak a saját pályánkat figyeltük végig. Kicsit kevesebb erőt éreztem most magamba, mint a középfutamban, de a szívünk vitt előre és mindent beleadtunk” – tette hozzá Noé Zsombor.

– Úgy látom, kezd megerősödni a férfi kajak szakágunk – mondta Dombi Rudolf Bencéék futam után a televízió stúdiójában.

Reméljük, jól látja!

Fotó: Babák Zoltán0

Szarvasi séta a millennium korának polgári Magyarországán

Sógornők (Fotó: Babák Zoltán)0

(Sógor)női sorsok