Connect with us

Színház

Szent Mihály lezárta az idei szabadtéri színházi évadot

Fotó: Kepenyes Balázs
Fotó: Kepenyes Balázs

Dr. Szabó Károlyné és Babák Mihály polgármester állt a színpadra az év utolsó vízi színházi rendezvénye, a Szent Mihály-napi tűzgyújtást megelőzően. Ilyenkor, Szent Mihály napján terelik be a jószágokat a gazdák, mondta városunk első embere, és ahogy az utóbbi években megszoktuk, a Szarvasi Vízi Színházban is ilyenkor van az utolsó előadás, aminek végén a Körös közepén felállított máglya meggyújtásával szimbolikusan is lezárul a nyári színházi előadások sora.

– Eltelt a nyár. Különleges nyár volt. Elsőként kezdtük az országban a színjátszást, és sikeres évünk volt. Kicsit lassan, de elindult az évad, aztán felpörgött, és volt, amikor ezerháromszázan élveztük az estéket – összegezte az elmúlt hónapokat Babák Mihály.

Arra kérte a székeken szerteszét ülőket, hogy fejben végezzenek egy kis számadást ők is, gondolják végig a nyarat, a sok szép estét, és azt a sok ajándékot, amit a művészek produkáltak.

Színpadra szólították Fekete Péter kultúráért felelős államtitkárt, Seregi Zoltánt, a Jókai, illetve Csasztvan Andrást, a Cervinus Teátrum igazgatóját.

Mindannyian röviden megköszönték a közönségnek a kitartást. Csasztvan András felidézte az elmúlt tíz év számait, majd a színpadra léptek a “Köszönjük, Magyarország!” program keretében érkezett színészek és artisták: Szuromi Bernadett a Turay Ida Színházból, Gábor Márkó a Madáchból, Horváth Dániel az Operettszínházból, Karsai J. András a Turay Ida és az Operettszínház képviseletében. Zenés programjuk félidejében fellépett Jerabek Csenge és Schneller Szilvia artistaművészek.

A műsor végén a Turul Pusztai Vándor Íjászok gyújtották meg a máglyát.

Népszerű

Az önkormányzati dolgozók lepakolják a barnakőszenet egy csabacsűdi családi ház udvarán (Fotó: Babák Zoltán) Az önkormányzati dolgozók lepakolják a barnakőszenet egy csabacsűdi családi ház udvarán (Fotó: Babák Zoltán)

Elkezdődött a barnakőszén kiszállítása Csabacsűdön

Közérdekű

Pedagógusképzés – gyermeki, tanulói kompetenciafejlesztés

Oktatás

A békésszentandrási szennyvíztisztító telep jelenleg (Fotó: Babák Zoltán) A békésszentandrási szennyvíztisztító telep jelenleg (Fotó: Babák Zoltán)

Nyáron indulhat a szentandrási szennyvízkezelő fejlesztése

Beruházás

Őszi módszertani szakmai nap a GFE Gyakorlóintézményében

Oktatás

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2020. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Friss

Connect