in ,

Patrik egy súllyal feljebb is eredményes tudott lenni

0

A koronavírus időszakában eléggé nehéz versenyeket szervezni, de a Magyar Birkózó Szövetség minden korosztályban biztonságosan és elővigyázatosan egy-egy versenyt – ügyelve a gyerekek egészségére –meg tud szervezni.

Így jutottunk el Miskolcra a hétvégén, ahol a serdülőknek rendeztek országos versenyt (nem magyar bajnokságot) kötött és szabadfogásban.

Három fővel mentünk el a versenyre, akik közül Tóth Patrik kimagaslott, és mindkét fogásnemben érmes tudott lenni. Míg az év elején problémák adódtak nála a koncentrációval, most nyoma sem volt ennek, és végig koncentrálva, bátran és a nyomást bírva kötöttfogásban ezüstérmes lett, míg szabadfogásban bronzérmes. Azt tudni kell, hogy nem a saját súlycsoportjában (62 kg) versenyzett, hanem eggyel nagyobb súlyban a 68 kilósak között.

Idén sajnos országos bajnokságot nem rendeznek nekik a járvány helyzetre való tekintettel, így volt alkalmunk megnézni, hogy nagyobb súlyban mire lenne képes. Mindenképp beigazolódott, hogy jó úton halad, mert szabadfogásban csak 1-0-ra kapott ki ellenfelétől az elődöntőben.

Másik két versenyzőnk, Neumann Péter és Galát Dávid, sajnos helyezetlenül zárták mind a kötött, és szabadfogású versenyt is. Nekik fizikálisan sokat kell erősödniük, hogy bele tudjanak szólni az éremosztásba.

Gratulálunk gyerekek! Büszkék vagyunk rátok! 🤼‍♂️😊👍

Sükösd Attila edző

Szarvasi fiatalok a város kulturális örökségéért – A „SZARVASÉRT” Alapítvány tájékoztatója

A Tessedik-tanya tegnap (Fotó: Babák Zoltán)0

Megmenekülhet a Tessedik-tanya