in ,

Szarvason került megrendezésre az országos TDM-konferencia

Semsei Sándor, a Magyar TDM Szövetség elnöke (Fotó: Babák Zoltán)0
Semsei Sándor, a Magyar TDM Szövetség elnöke (Fotó: Babák Zoltán)

A Magyar TDM Szövetség és a Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület közös szervezésében, 2020. szeptember 29-október 01. között megvalósuló rendezvény ezúttal hibrid módon valósult meg: mind az előadók, mind a résztvevők részéről lehetőség nyílt a személyes jelenlét mellett az online térből való becsatlakozásba.

A konferenciát a helyiek bemutatkozása nyitotta: Molnár Etele alpolgármestert Bogdán Tamás, az egyesület elnöke, valamint Mihály Mariann, TDM menedzser köszöntése követte. Semsei Sándor, a Magyar TDM Szövetség elnöke a TDM rendszer jövőjét, jövőképét fejtette ki előadásában, majd kitért a jelenleg társadalmasítás alatt álló NTS2030 szakmai tartalmára: bemutatta a 11 turisztikai térséget, a DMSZ-ek szerepét, az ágazatirányítási rendszer modelljét. Kovács Balázs (tanácsadó, GD Consulting) új perspektívából világította meg a desztinációmenedzsmentet: kitért az elkövetkezendő 10 év várható trendjeire, a neuróeconomic gyakorlatban való érvényesülésére, a látogatógazdaság megközelítésű turizmus-menedzsmentben rejlő lehetőségekre. Online kerekasztal beszélgetés során 5 országos turisztikai szakmai szövetség mutatta be a pandémia hatását tagságukra, kiemelve a tavaszi karantén, a nyári fellendülés, valamint az őszi határzár tapasztalatait. Amint elmondták, a neheze még csak most jön: az elkövetkezendő hónapokban már a túlélésért folyik a ’küzdelem’.

A nap utolsó programpontjaként jó gyakorlatokat hallhattak a résztvevők a TDM szervezetek mindennapjaiból: Gyenesdiás, Gyula és Tihany részletezte a náluk, Covid-19 hatására bevezetett új szolgáltatásokat, bevételszerző lehetőségeket, vállalkozói-önkormányzati-TDM szervezeti összefogás szükségességét.

A csütörtöki csoportos coaching fókuszába a jelenleg zajló folyamatok feldolgozását állították a szervezők, és Dr. Ludvigh Károly coach: „A helyzet megoldható, de nehéz, vagy: a helyzet nehéz, de megoldható” címmel a belülről fakadó-kívülről kikényszerített változás kerültek fókuszba. Csoportos feladatok segítették a résztvevőkben a tenni akarást, miközben felmérte azt is, mit gondolnak a többiek attitűdjéről.

Az Országos TDM konferencia szakmai napja a Magyar TDM Szövetség közgyűlésével zárult, mely a tagság aktív részvételével a TDM szervezetek, valamint a szövetség működését, jövőképét, fenntarthatóságát taglalta.

A szervezők köszönetet mondanak a szarvasi Liget Wellness és Konferencia Hotel**** vezetőségének, munkatársainak mindig segítőkész hozzáállásukért, és a rendkívül magas színvonalú rendezvényhelyszín biztosításáért.

Fotó: Babák Zoltán

A szentandrási duzzasztómű (Fotó: Babák Zoltán)0

Számot vetettek, mit hozott a duzzasztó megépítése

Fotó: Babák Zoltán0

25 madár kapott gyűrűt a bemutatón