Connect with us

Közérdekű

Új aszfaltréteget kapott az Iskola utca

Aszfaltozzák az Iskola utcát Csabacsűdön (Fotó: Babák Zoltán)
Aszfaltozzák az Iskola utcát Csabacsűdön (Fotó: Babák Zoltán)

Nagyon jók a Magyar Falu Program keretein belül kiírásra kerülő pályázatok, egyszerű az eljárásmódja, folyamatosan élnek is a lehetőségeivel Csabacsűdön, jelentette ki tegnap Molnár József, a település polgármestere. Jelenleg is két pályázatuk van elbírálás alatt.

Magyar Falu Program keretében nyílott lehetőség olyan belterületi utak felújítására, amelyek valamilyen burkolattal rendelkeznek. Új út építésére, meglevő szélesítésére ez a pályázati kiírás nem adot lehetőséget.

Ennek keretein belül most újul meg mintegy 740 méter hosszúságban az Iskola utca. Erre közel 25 millió forintos támogatás nyert a település.

Tegnapi ottjártunkkor már az iskola mellett tartottak a gépek. Az aszfaltozással a nap folyamán el is készültek. A következő napokban a padkázás fog következni. Műszaki tartalmát tekintve, a meglévő beton alapra öt centiméter vastag 0-20-as zúzottkő kerül terítésre, amire jön a szintén ötcentis aszfalt. Mellé zúzott kőből padka készül.

– Személy szerint nagyon örülök annak, hogy ez a viszonylag rossz állapotú, rossz burkolatú út most megújul ennek a pályázatnak a keretében, ugyanis gyűjtőútnak is mondható az Iskola utca. Itt van az általános iskola felső tagozata, itt van a sportpályánk, a játszóterünk, ami rendezvénytérként is szolgál. Olyan központi útszakaszról van szó, amely sok-sok tekintetben érintett – fogalmazott Molnár József.

Népszerű

Újra dobogón a szarvasi gyorsírók

Oktatás

Fotó:Békés Megyei Kormányhivatal/Lehoczky Péter Fotó:Békés Megyei Kormányhivatal/Lehoczky Péter

Békésben is zökkenőmentes a bölcsődei, óvodai, iskolai dolgozók tesztelése

COVID-19

Konferencia online térben

Tudomány

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Sorozatban harmadszor arattak győzelmet

Sport

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2020. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Friss

Connect