Menu
in ,

Chilis pulykamáj

Fotó: Gallicoop Instagram

Fotó: Gallicoop Instagram

Ha te is szereted a pulykamájat, ezt a receptet feltétlenül ki kell próbálnod! A májat egy éjszakát tejben áztattuk, majd omlósra sütöttük sok-sok chilivel. Az már csak a ráadás, hogy tele van értékes vitaminokkal és vassal!

Chilis pulykamáj

70 dkg pulykamáj
1 db vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
2 dl tej
2 gerezd fokhagyma
őrölt chili

majoránna

A pulykamájat megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk. A tejet egy tálkába öntjük, és hozzákeverjük a zúzott fokhagymát. Beletesszük a májat, és hűtőben pihentetjük legalább 20 percig.

Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, rádobjuk a kis darabokra vágott vöröshagymát. Megdinszteljük, hozzáadjuk a májat, megszórjuk ízlés szerint chilivel, majoránnával, és felöntjük kevés vízzel. Puhára pároljuk 10-15 perc alatt. Ha a máj puha, és belül nem véres, lehúzzuk a tűzről. Csak ezt követően sózzuk meg.

Korábbi ajánlataink itt olvashatók.

Fotó: Gallicoop Instagram

Exit mobile version