Connect with us

Sport

Judoztak a szarvasi karatésok

Napi két edzéssel töltötték ki múlt heti szabadidejük jó részét szokásukhoz híven karateversenyzőink. Délelőttönként a képességfejlesztés volt előtérben, koordinációs gyakorlatok, ellenállásos munkák, és technikai fejlesztés alkották az edzés anyagát. Az esti foglalkozások témája már a gyakorlati küzdelem volt: változatos feladatokon keresztül vették át a sportolók a mérkőzéseken felmerülő helyzeteket. Helyet kaptak a helyzetek előkészítései, a másodszándékok, kontratámadások, a több hullámban végrehajtott támadások, az azok utáni védekezések, és az átvett akciók egyaránt. A napok szabadküzdelmekkel, míg a tábor utolsó esti edzése kontrollmérkőzésekkel zárult.

A tábort színesítette Kerstner Róbert korábbi judo válogatott edző foglalkozása. Sportolóink avatott szakembertől tanulhatták az esések, lábsöprések, földrevitelek tudományát. Tanítása alapos volt, kitűnően megtalálta a hangot sportolóinkkal, akik érdeklődve figyelték és élvezettel hajtották végre az újabb és újabb feladatokat, megismerkedve és elsajátítva azok mesterfogásait. Az edzésnapok Horváth Éva korábbi magyar bajnok karatés instrukcióival vezényelt nyújtással fejeződtek be.

A tábor egyben felkészülés is volt, hiszen jövő héten útjára indul a járványhelyzetre megoldásként érkező kis létszámú csoportokban megrendezésre kerülő Magyar WKF Karate Liga.

Ruzsinszki György

Népszerű

Czesznak János a csabacsűdi adventi koszorú előtt (Fotó: Babák Zoltán) Czesznak János a csabacsűdi adventi koszorú előtt (Fotó: Babák Zoltán)

Csendben meggyújtották az első adventi gyertyát Csabacsűdön

Közösség

Fotó: KMNP Fotó: KMNP

A nemzeti parki területeken is megkezdődött az illegális hulladéklerakók felszámolása

Zöld zóna

Mészárosné Szabó Anna, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési osztályának vezetője Mészárosné Szabó Anna, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési osztályának vezetője

Nagyüzem az iparkamaránál – online is

Oktatás

Online karácsonyi vásárt szervez a megyei önkormányzat

Békés megye

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2020. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Connect