in ,

A kézilabdakapuk még nyitva voltak

Fotó: Babák Zoltán0
Fotó: Babák Zoltán

A hétvégén ismét hazai pályán folytatta a felnőtt bajnokságot a HC Szarvas kézilabda csapata, az ellenfél a nyitó fordulóban könnyedén legyőzött Békéscsaba DKSE fiataljai voltak. A hazaiak már a második kört kezdték meg a bajnokságban, amelyben már több forduló halasztásra került, viszont a szarvasiak eddig minden mérkőzésüket vállalni tudták.

A járványhelyzet miatt zárt kapuk mögött rendezett találkozót a vendégek kezdték jobban, Vólent János tanítványai gyors, lendületes játékkal próbálták meglepni a kissé könnyelműen kezdő hazaiakat, viszont néhány perc elteltével rendeződtek az erőviszonyok és átvette a kezdeményezést, majd a vezetést a szarvasi csapat.

A pörgős iramot egy sajnálatos sérülés szakította meg a 9.percben, Gecse András a vendégek játékosa rosszul fogott talajt egy támadást követően, így szarvasi mentőszolgálat szakszerű ellátása mellett kórházba kellett szállítani a fiatal sportolót, akinek ezúton is mielőbbi felépülést kívánunk!

Több mint húsz perces megszakítás után folytatódhatott a mérkőzés, amelyen fokozatosan növelte az előnyét a hazai csapat, igazából csak a különbség volt kérdéses. Mindenki játéklehetőséget kapott és élt is az alkalommal, csak a kapusok maradtak gól nélkül, de nekik nem is a góllövés az első számú feladatuk.

Az eredmény ismételten gólzáport hozott, de a lényeg az volt, hogy ebben a kritikus helyzetben egy kicsit mindenki félretegye a hétköznapi gondjait és élvezze a játékot.

HC Szarvas – Békéscsabai DKSE 43-32 (22-15)
Szarvas, Zárt kapu
Vezette: Kiu G., Kiu T.
Büntetők: 2/2 ill. 5/3
Kiállítások: 4 perc ill. 4 perc

HC Szarvas;
Sinka – Kónya 11, Borbély 3, Héjja 5, Nadicsán 5, Szabó 3, Erdős 4.
Csere: Koncz (kapus), Nagy 5, Vaskor 4, Valencsik 2, Nagy-Bonvos 1.
Edző: Tusjak János

A Békéscsaba DKSE legjobb góllövői: Lukács 8, Szabó 7, Sinka 7, Vidovenyecz 5

***

A következő hétvégén Kondorosra látogattak volna a szarvasi fiúk, viszont a kistérségi rangadó a vendéglátók kérésére halasztásra került. A folytatás várhatóan így két hét múlva ismét Szarvason, amikor a Gyulai SE érkezik az Alkotmány utcába.

HCPost

A BSZC és a Gál Ferenc Főiskola között együttműködési megállapodást írtak alá. A képen Varga Tamás alpolgármester, Bíró Gyula képzésfejlesztési igazgató és Mucsi Balázs igazgató (Fotó Bencsik Ádám / Békés Megyei Hírlap)

A békéscsabai, és a gyulai szakképzési centrummal kooperál a Gál Ferenc Egyetem

Takács Árpád kormánymegbízott, a védelmi bizottság elnöke (Fotó:Békés Megyei Kormányhivatal/Lehoczky Péter)

A járvány elleni védekezés feladatairól tanácskozott a Békés Megyei Védelmi Bizottság