Connect with us

Vallás

Félbeszakadt a Bibliáról tabuk nélkül sorozat

Pentaller Attila református lelkipásztor (Fotó: Babák Zoltán)
Pentaller Attila református lelkipásztor (Fotó: Babák Zoltán)

A vírushelyzetre vonatkozó rendeletek miatt elmaradt az e hétre tervezett Keresztkérdések a Bibliáról – tabuk nélkül című sorozat harmadik előadása a csabacsűdi könyvtárban.

Pentaller Attila az előző alkalmakon a világ megismerésének négy alapvető formájáról ejtett szót, a racionalitásról, intézményekről, saját személyes élettapasztalatunkról, kijelentésről. A református lelkipásztor ezt egy négylábú asztallal szimbolizálta, aminek ha az egyik lába hiányzik, akkor az egyensúly felborul, de bármelyik túldimenzionálása is világról alkotott képünk torzuláshoz vezet. Így volt ez a szocializmus alatt, amikor a Bibliát égették, előtte pár száz évvel pedig az egyházi inkvizíció tolta túl a dolgot. Fontos, hogy ne kapcsoljuk ki az eszünket, ne essünk ugyanabba a hibába, fogalmazott.

Pentaller Attila református lelkipásztor (Fotó: Babák Zoltán)

Pentaller Attila református lelkipásztor (Fotó: Babák Zoltán)

 

Olyan kérdések átbeszélésére is sort kerítettek, amiket nem mindenki szokott átgondolni; honnan van a világ, miért élünk, mi az életünk értelme, mi a halál, van-e valami a halál után, mondta még október végi rendezvényük után a református lelkipásztor.

A második alkalmon Jézus személyéről volt szó, arról, hogy személyében mi minden mutatta, hogy ő nem egy egyszerű ember volt közülünk, nem bújt el a múlt tekintélyei mögé, elő mert állni saját véleményével, merte egészen új szemszögből értelmezni a szentírást, sorolta.

Amint a vírushelyzetre vonatkozó rendeletek, illetve az egészség lehetővé teszi, a tízhetes sorozat folytatódni fog, ígérte a református lelkész, amikor az újabb témák mellett egy ismétlés erejéig vissza fognak tekinteni az első két alkalomra.

Népszerű

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Advent 2020: Távolról is közel

Közösség

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Nincsen advent forralt bor nélkül!

Gasztronómia

Varga Viktor beszélget Dósa Zsuzsával és Belinszki Zoltánnal az első LégyOTTon (Fotó: Babák Zoltán) Varga Viktor beszélget Dósa Zsuzsával és Belinszki Zoltánnal az első LégyOTTon (Fotó: Babák Zoltán)

LégyOtt – titkok és rejtelmek

Színház

A megyei elnök felhívása a romániai választások kapcsán

Közérdekű

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2020. november
h k s c p s v
« okt    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Connect