in ,

Vádemelés egy idős nő sérelmére elkövetett rablás miatt

A Szarvasi Járási Ügyészség rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy 43 éves büntetett előéletű mezőkövesdi illetőségű, de miskolci tartózkodási helyű férfi és társa, egy 24 éves, szintén büntetett előéletű mezőkövesdi férfi ellen, akik 2019. június 30-án éjszaka az utcán raboltak ki egy színházból hazafelé tartó idős nőt.

A két férfi egy építőipari brigád tagjaként, munkavégzés céljából tartózkodott a vádbeli időben Szarvason. 2019. június 30-án éjfél előtt nem sokkal Szarvas utcáin sétáltak, amikor a Szabadság úton felfigyeltek egy akkor 67 éves nőre, aki a színházból gyalogosan hazafelé tartott. Már ekkor elhatározták, hogy megszerzik a sértett értékeit, ennek érdekében követni kezdték az idős nőt, majd a Dózsa György utcában a fiatalabb férfi előresietett és útbaigazítást kért a sértettől, hogy merre kell hazafelé indulniuk. Válaszadás közben ért oda hozzájuk a másik férfi, aki minden előzetes felszólítás nélkül legalább két alkalommal ököllel az arcán megütötte a törékeny testalkatú idős sértettet, aki ennek következtében a járda melletti kerítésnek esett, majd eszméletét vesztve a földre zuhant. Ezt kihasználva a férfi jogtalan eltulajdonítás szándékával elvette a nő táskáját, kivette a sértett füléből az arany fülbevalóit, nyakából az arany nyakláncát, összesen több mint 200.000.-Ft kárt okozva a számára, majd távoztak a helyszínről. A sértett az őt ért bántalmazás következtében más sérülések mellett orrcsont-törést és az állkapocscsont többszörös törését szenvedte el, mely sérülések egyenként is 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülések.

Az idősebb férfi többszörösen büntetett előéletű, korábban rablás miatt is állt bíróság előtt, visszaesőnek nem minősülő bűnismétlő. Jelen ügyben megállapítható bűncselekményeket három másik, vele szemben folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el; jelenleg más ügyben kiszabott jogerős szabadságvesztés büntetését tölti.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekményeiket részben beismerő terhelteket halmazati büntetésül végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától, kötelezze őket a sértett kárának megtérítésére, valamint a nyomozás során felmerült közel 4 M Ft-ot kitevő bűnügyi költség megfizetésére. Az eljárás a Szarvasi Járásbíróság előtt folytatódik.

BÉKÉS MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG – sajtóközlemény

Tatár Bianka és Gulyás Levente az online interjú során (Fotó: Babák Zoltán)0

Társak az életben, társak a zenében

Czerjak Attila, a református gyülekezet gondnoka és Tóth Zoltán gyülekezeti tag (Fotó: Babák Zoltán)

2020 darab kívánságot szeretnének teljesíteni a reformátusok