in ,

Advent 2020: Távolról is közel

Fotó: Babák Zoltán0
Fotó: Babák Zoltán

Hagyományos formájában a gyertyagyújtás mindenhol elmarad. Békésszentandráson a katolikus templom előtti dísztéren az idén is elkészült a koszorú, amihez a bálákat – szokás szerint – Pálus István, a fenyőgallyakat Kozma Ákos, Bohák András és Vasadi Lajos ajánlotta fel. A díszítést ezúttal Horváth Mariann állította össze.

A gyertyát jelképező égőt Benedek Erika gyújtotta meg. “Ezzel szeretnénk meghittebbé tenni az adventet, hogy ha virtuálisan is, de együtt ünnepeljünk”, fogalmazott a Körös Művelődési Ház és Könyvtár vezetője.

Elmondta, hogy az otthon készült adventi képeket várják a könyvtár Facebook-oldalára, vagy e-amil-címére. Az ünnep fényét Balla Edit Ágh Tihamér Adventkor című versével emelte.

Szentandráson egyből két adventi koszorú is van. Szalai Brigitta találta ki tavaly, hogy a Körösön is legyen egy. Családtagjaival, barátaival, ismerőseivel összeállították, és az András-kereszt előtti Körös-szakaszon rögzítették. Így tett a Szalai Team az idén is.

“A Körös miatt vagyunk ebben a kiváltságos helyzetben, hogy ezt meg tudjuk tenni. Úgy vettük észre, hogy tavaly sokak örültek ennek az adventi koszorúnak. Az idei évben van egy kis újítás a fények vonatkozásában. Reméljük, hogy a szentandrásiaknak és az átutazóknak is tetszeni fog!”, mondta Brigi.

Fotó: Babák Zoltán

Nincsen advent forralt bor nélkül!

Fotó: Babák Zoltán0

M44: Újabb szakasz átadása várható decemberben, díjmentesség marad