in ,

Mégsem maradt el a Mindenki karácsonya

Hodálik Pál, az Emberöltő Alapítvány egyik alapítótagja átad egy csomagot (Fotó: Babák Zoltán)0
Hodálik Pál, az Emberöltő Alapítvány egyik alapítótagja átad egy csomagot (Fotó: Babák Zoltán)

Elmaradt az Emberöltő Alapítvány és a Szarvasi Család- és Gyermekjóléti Központ közös év végi rendezvénye, a Mindenki karácsonya. Az ebéd és az ajándék így sem maradhatott el. Igaz, az Árpád Szálloda díszterme helyett most egy ötven négyzetméteres sátor adott helyet a háromszáz meghívottnak, akik nem egyszerre, hanem két nap alatt félóránkénti tíz fős bontásban, az érvényben levő közösségi szabályoknak megfelelően vehették át az Élelmiszerbank és az Emberöltő Alapítvány kilenc kilogrammos csomagját.

Ezernégyszáz töltelék káposztát főzettek le. Ezeket egyszemélyes adagokba kiporciózták. Került még mellé tea zárható üvegben, rizs, száraztészta, cukor, liszt, konzervek, rágógumi, üdítőital és mézes sütemény, mindösszesen olyan ötezer forintnyi értékben.

350 csomagot készítettek, ebből ötvenet tartalékba helyeztek, mondta Tóth Tamásné, a központ vezetője. A tartalékokat azoknak szánják, akik annak ellenére, hogy jogosultak lennének egy ilyen csomagra, valamiért nem kerültek eddig a látóterükbe.

“Tudjuk, hogy vannak olyan családjaink, ahol a szükség még nagyobb, és a gyerekek száma is több. Oda egyéb kiegészítő csomagokat is adtunk. Nagyon sok kisgyermekeknek való bébiételt, tápszert kaptunk az idén. Ezeket igyekeztünk a megfelelő családokhoz irányítani”, mondta Tóth Tamásné.

“Vannak még tartalékaink. Nem szeretnénk mindent karácsony előtt kiosztani, mert nagyon hosszú évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a január és a február sokszor sokkal nehezebben átvészelhető hónap mint a december. Igaz, hogy az ünnepeknek vége, az ünnepi adakozások elmúlnak, de a tél még javában tart, a fűtésszámlák meg jönnek. Mi tartalékolunk ezekre az időkre is a száraz alapanyagokból” jelentette ki a központ vezetője, aki minden alkalmat, így a mi beszélgetésünket is igyekezett megragadni arra, hogy elmondja az elérhetőségeiket.

Az egyéb ellátórendszereken keresztül kapnak információt a rászorulóktól, de mégis lehetnek olyanok, akik így sem kerülnek a látóterükbe, ezért kér mindenkit, ha olyat észlelne, hogy bárkinek szüksége lenne élelmiszerre, ruhaneműre, tüzelőre, ágyneműre várják a jelzését ezek bármelyikén: 06-66-312-566, vagy mobilszámukon, a +36209597464-en, amit az év minden napjának minden percében felvesz az éppen ügyeletes.

Zárásként elmondta, hogy szeretnének majd a január és a február folyamán adományosztó napokat meghirdetni. A sátrat sem bontják el márciusig, amit addig is szívesen a rendelkezésére bocsátanak cégeknek hasonló célra.

Pozsgai Boglárka és Kepenyes Darida Zóra Annával a konyhában0

Kreativitás és a szerEtet fűszerezi Annát

Szeverényi Dániel (Fotó: BMKIK)

Mestervizsgák a kamaránál – Szolgáltatóipar