in ,

Az óvodásoknak vittek ajándékot a karácsonyi piac bevételéből

Fotó: Babák Zoltán0
Fotó: Babák Zoltán

A tavalyi adventi időszakban egy családi kézműves délutánt tartottak, amin az ügyes kezű szülők, családtagok által készített termékeket kiárulták, és abból vásároltak a békésszentandrási óvodások számára játékokat, mondta Gógné Babák Ildikó, az óvodai szülői munkaközösség elnöke ma délelőtt az adventi piacon.

Az idén a COVID miatt ez elmaradt, de a szülői munkaközösség kitalálta, hogy a hétvégéken kijönnek a piacra a saját maguk által készített tárgyakat árulni. Így is lett, minden vasárnap délelőtt kint voltak a piacon, ahol kopogtatókat, horgolt dísztárgyakat, terítőket, mécseseket, karácsonyfadíszeket, társasjátékokat árultak. Ő maga minden vasárnap kijött. Ma volt a legtöbb árus, miután becsatlakoztak mellé a Valami kézművesei is.

Az első két adventi vásár bevételéből a három óvodai csoport számára elosztva vásároltak olyan dolgokat, amik elhasználódtak, cserére, pótlásra szorultak: mesekönyveket, társasjátékot, babákat. Az ajándékokat egy zsákban a fa alá helyezték, amit az udvaron csoportonkénti bontásban tartott karácsonyi műsor után birtokba vehettek az ovisok.

A harmadik és negyedik adventi piac bevételéből pedig a modern kor diavetítőjét, egy projektort szeretnének vásárolni, mondta Gógné Babák Ildikó.

0

Karácsonyi játszóház a Trefortban

Fotó: Babák Zoltán0

Szentandráson felgyulladtak a szeretet gyertyái