in ,

Padlizsános pulykamell

Padlizsános pulykamell (Fotó: Gallicoop Instagram)
Padlizsános pulykamell (Fotó: Gallicoop Instagram)

Tudtad, hogy a grillezett pulykamell nagyon szoros barátságot ápol a grillezett padlizsánnal? Ideje megkóstolnod! A gránátalma pedig feledteti a tél komor szineit. Legjobb választás, nem csak karácsonykor 😊

Padlizsános pulykamell 4 főre

4 szép nagy szelet pulykamell
1 db nagy padlizsán

bors
1 db gránátalma kikapart magjai
4 dl joghurt
3 gerezd fokhagyma
1 csokor friss oregánó
1 dl olívaolaj

Az olívaolajat 3 gerezd áttört fokhagymával, sóval, borssal, és néhány szál friss oregánóval elkeverjük, és a hússzeleteket néhány órára, vagy egy egész éjszakára beletesszük. Hideg helyen tartjuk. A padlizsánt hosszában felszeleteljük, grillen megsütjük. Sütés előtt kivesszük a húst a pácból, egy serpenyőben aranybarnára sütjük, majd ráhelyezzük a padlizsánra. A joghurtot kikeverjük egy gerezd áttört fokhagymával, és meglocsoljuk vele a húst. A gránátalma kikapart magjaival megszórjuk, friss oregánóval meghintve tálaljuk.

Korábbi ajánlataink itt olvashatók.

Fotó: Gallicoop Instagram

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Gallicoop (@gallicoopzrt) által megosztott bejegyzés

Fotó: Babák Zoltán0

Szentandráson felgyulladtak a szeretet gyertyái

Fotó: Babák Zoltán0

Csabacsűdön is világít már mind a négy gyertya