in ,

Változások a szarvasi kardiológiai szakrendelésen

A Szarvasi Szakorvosi Kft. épülete (Fotó: Babák Zoltán)
A Szarvasi Szakorvosi Kft. épülete (Fotó: Babák Zoltán)

A tavalyi év decemberében elfogadott új egészségügyi törvény 2021. március 1-től átalakítja a jelenlegi rendszert. A folyamat most indul és változásokat hoz magával. Elsődleges célja az állami és magán betegellátás szétválasztása.

Azok az orvosok, akik a kórházban dolgoznak és a fix, emelt bér megszerzése céljából az új egészségügyi szolgálati jogviszonyt választják, nem tudnak magán tevékenységeket is folytatni (mellékállások, magánrendelések).

Mivel a fent jelzett törvény végrehajtási rendelete még nem jelent meg, nem lehet tudni, hogy ezeket a főállás melletti külön tevékenységeket lehet-e művelni, és ha igen – milyen formában.

A Szakorvosi Kft. is bizonyos szinten érintve van, hiszen több szakrendelő orvosa a környező kórházakból jár rendelni Szarvasra.

A kardiológiai szakrendelés 2021. február 15-től bizonytalan ideig szünetel.
Dr. Kisházi Julianna főorvosnő egyéni döntése volt, hogy az új egészségügyi szolgálati jogviszonyt választja és visszatér az orosházi kórházba.

Várhatóan a közeljövőben megjelenő, a teljes törvényi feltételek és végrehajtási rendeletek megismerése után nyílik lehetőségünk egy új kardiológus szakember szerződtetésére kardiológiai – belgyógyászati szakrendelésünkre.

Természetesen az összes többi szakrendelést is hasonlóan kezeljük, ahol szükséges új szakembert vonunk be a szakellátásba.

Ugyanakkor értesítjük a lakosságot, hogy az intézetben folytatott magántevékenységek továbbra is elérhetőek.

A fejleményekről folyamatosan tájékoztatunk.

Tisztelt Páciensek! Szíves megértésüket kérve, köszönettel:

Dr. Kozma Lewellyn Marius György ügyvezető

Lezajlott az idősotthonok lakóinak elsőkörös oltása

Alpesi pulykás-sajtos galuska baconnel