in ,

Élete fontos pillanatait öntötte dalokba Sadie

Sadie és Vendel forgatás közben

Konkrét kapocs nincs közöttük, de mind a négy dalt életének pillanatai ihlették, árulta el jelenlegi zenei projektjeiről Sadie Mulholland. Sadie a Vajdában végzett, majd cardiffi University of South Wales egyetemre jelentkezett, annak is Könnyűzene és reklámzene szakára. Az első dal a négyesből a közelmúltban jelent meg. A következő három bemutatója a következő hónapokban lesz a 20 éves lány tervei szerint.

Sadie-t kérdeztük projektjeiről, terveiről.

Most merre vagy, még mindig Cardiffban?

Sajnos nem vagyok ott, és nem is tervezek visszamenni egy darabig. A helyzet hasonló mint itthon, minden zárva és zenélési lehetőségek nemigen vannak.

Milyen zenei műfajú a dal?

Az Okay lényegében popstílusban lett írva. De megjelennek benne singer – songwriter, illetve alternatív motívumok is.

Miről szól?

Témája egy kapcsolatot ír le. A szerelmespár közötti egyenlőtlenségeket. A dalban annak a félnek hallhatjuk a történetét, aki mindent bele ad ebbe a kapcsolatba, hogy működjön, de a párja fele ennyit sem hajlandó megtenni, és ha lenne rá esély, ott is hagyná. A fél, akit hallgatunk, elmondja hogy benne ragadt ebben a soha véget nem érő körben, ahol tudja, hogy szenved, de mégsem tudná otthagyni a másikat.

Mire készült, gondolok itt iskolai feladatra, vizsgafeladatra?

A dal a nyáron született. Akkor még csak egy önálló dalként szerettem volna kiadni. Viszont ebben az évben diplomázok, és a diplomamunkámmal kapcsoltam össze. Ez igaz lesz a következő három számra, ami még meg fog jelenni ebben a félévben.

Azokkal a zenésztársakkal készítetted, akikkel felléptél a víziszínpadon is?

A Døppelgänger zenekarral már nem fognak megjelenni saját dalok, viszont úgy gondolom, teljes kört tettem, mivel a mostani saját számaimat régi zenekarom, a Flyers tagjai segítenek igazán tökéletessé tenni. Ez egy teljesen saját szerzemény. Iványi Máté a Flyersből játszotta az elektromos gitár részeket, illetve a dob programozva van, de minden mást én játszottam fel.

Milyen szerepet kaptak a Flyers tagjai a klip elkészítésében?

Iványi Máté gitáron játszott a zenekarban, most ő a hangtechnikusom, aki keveri a dalokat. Valach Vendel anno basszusgitáron játszott, most ő forgatja a klipeket, és készíti a promóciós fotókat. Gruner Beni, aki dobolt a Flyers-ben, minden projektemben részt vesz, ott, ahol éppen kell a segítség.

Mik a terveid a közeli jövőre nézve?

Sokakat megleptem azzal, hogy úgy döntöttem a következő pár évemet Magyarországon fogom tölteni. A terveim viszont nem változtak, inkább csak realizálódtak egy kicsit. Nagyon sok dalt írtam az elmúlt évben, és szeretnék minél többet kiadni és megosztani másokkal. Jelenleg ez a fő cél, de mellette a háttérben dolgozom más projekteken is, amit remélhetőleg hamar meg is fogok tudni osztani veletek!

Miről szól majd a következő dalod?

A következő, ami február végén lesz kiadva, szintén egy kapcsolatról szóló szerelmes dal lesz, viszont már arról a pontról fog szólni, amikor a kapcsolatnak vége és ennek így kell lennie, bármilyen nehéz is volt meglépni és elfogadni.

Várjuk a február végi megjelenését a dalnak, amiről szeretnénk a Newjságon is hírt adni.

Módszertani füzet készült környezetpedagógiai műhelyfoglalkozásokhoz

Rozmaringos pulykanyárs brokkolival