in ,

Izgalmasan kezdődött az év Csabacsűdön

Felújítás alatt a csabacsűdi egészségház (Fotó: Babák Zoltán)

Izgalmas volt az év első munkanapja Csabacsűdön, emlékezett vissza Molnár József a közelmúltban tett sajtóbejárásunkon.

“Télvíz idején ez nem a legoptimálisabb időszak ezeknek a feladatoknak az elvégzésére, de a munkák tíz nap alatt lezajlottak”, nyugtázta Csabacsűd polgármestere az egészségházban lezajlott fűtésfelújítási munkálatok tempóját.

Ennyi idő alatt megtörtént a régi konvektorok bontása, új gázhálózat elkészítése, radiátorok telepítése, illetve a kémény, valamint a gázrendszer átvétele, valamint lezajlott a nyílászárók cseréje is úgy, hogy közben a rendelések megtartásra kerültek.

A védőnői szolgálat helyiségei festés alatt állnak, néhány nap múlva az is elkészül.

Sajnálatos módon egyre szaporodnak külterületeinken az illegális hulladéklerakók.

“Annyival kedvezőbb a helyzetünk, hogy december folyamán sikerült elnyernünk egy pályázatot, aminek keretein belül lehetőségünk nyílik ezeknek a hulladékkupacoknak az összegyűjtésére, valamint  ártalmatlanításra elszállíttatni”, mondta Molnár József. Február közepén szeretnék lezárni az erre vonatkozó pályázatot, mert a végrehajtási határideje február 28-án lejár.

Ezt követően a belterületen levő utcákban elvégezzük az útjavításokat, és azokat a gallyazásokat, amik a telefon- és az internet-szolgáltatást veszélyeztethetik, mert az ágak a kábeleket benőtték. Egy tisztító jellegű gallyazást jelent, ami várhatóan február közepétől kerül majd sorra, megelőzendő a szolgáltatók utcaképpel sokszor össze nem egyeztethető beavatkozásait.

“A településüzemeltetési társaság munkatársai végig fogják járni az utcákat, hogy felmérjék a balesetveszélyes elszáradt fákat. Mire a tavasz beköszönt, szeretnénk ezekkel a munkákkal végezni. Munkánkat hátráltatja az, hogy kevés dolgozó áll rendelkezésünkre” tette hozzá sajnálattal beszélgetésünk végén Csabacsűd polgármestere.

További híreket Csabacsűdről itt olvashatnak.

Ön engedné, hogy Donald Trump 2024-ben elinduljon az elnökválasztáson?

Felhívás dalversenyre