in ,

Izgalmasan kezdődött az év Csabacsűdön

Felújítás alatt a csabacsűdi egészségház (Fotó: Babák Zoltán)

Izgalmas volt az év első munkanapja Csabacsűdön, emlékezett vissza Molnár József a közelmúltban tett sajtóbejárásunkon.

“Télvíz idején ez nem a legoptimálisabb időszak ezeknek a feladatoknak az elvégzésére, de a munkák tíz nap alatt lezajlottak”, nyugtázta Csabacsűd polgármestere az egészségházban lezajlott fűtésfelújítási munkálatok tempóját.

Ennyi idő alatt megtörtént a régi konvektorok bontása, új gázhálózat elkészítése, radiátorok telepítése, illetve a kémény, valamint a gázrendszer átvétele, valamint lezajlott a nyílászárók cseréje is úgy, hogy közben a rendelések megtartásra kerültek.

A védőnői szolgálat helyiségei festés alatt állnak, néhány nap múlva az is elkészül.

Sajnálatos módon egyre szaporodnak külterületeinken az illegális hulladéklerakók.

“Annyival kedvezőbb a helyzetünk, hogy december folyamán sikerült elnyernünk egy pályázatot, aminek keretein belül lehetőségünk nyílik ezeknek a hulladékkupacoknak az összegyűjtésére, valamint  ártalmatlanításra elszállíttatni”, mondta Molnár József. Február közepén szeretnék lezárni az erre vonatkozó pályázatot, mert a végrehajtási határideje február 28-án lejár.

Ezt követően a belterületen levő utcákban elvégezzük az útjavításokat, és azokat a gallyazásokat, amik a telefon- és az internet-szolgáltatást veszélyeztethetik, mert az ágak a kábeleket benőtték. Egy tisztító jellegű gallyazást jelent, ami várhatóan február közepétől kerül majd sorra, megelőzendő a szolgáltatók utcaképpel sokszor össze nem egyeztethető beavatkozásait.

“A településüzemeltetési társaság munkatársai végig fogják járni az utcákat, hogy felmérjék a balesetveszélyes elszáradt fákat. Mire a tavasz beköszönt, szeretnénk ezekkel a munkákkal végezni. Munkánkat hátráltatja az, hogy kevés dolgozó áll rendelkezésünkre” tette hozzá sajnálattal beszélgetésünk végén Csabacsűd polgármestere.

További híreket Csabacsűdről itt olvashatnak.

What do you think?

Ön engedné, hogy Donald Trump 2024-ben elinduljon az elnökválasztáson?

Felhívás dalversenyre