in ,

Az első félidőben eldőlt

Fotó: Babák Zoltán

Mély talajon, hideg izmokkal, és az első félidőben szemmel láthatóan tűz nélkül játszotta tavalyról elmaradt mérkőzését a Hunyadi a fű kettőn. A gyomaendrődiek az első félidőben eldöntötték a mérkőzést, bár ha koncentráltabbak, Virág Imre csapatkapitány véleménye szerint döntetlenre is ki tudták volna hozni.

A 15. percben érkezett az első gól. Egy jobbról, a szöget záró Buzás Bálint mellett keresztbe tett labdát továbbított a szinte üres kapuba Kun Csaba (0–1).

A 28. percben Szabó Máté csúszott be a tizenhatoson belül. A labda ott maradt alatta, de a vendégek játékosa átesett rajta. A véleményes helyzetben a játékvezetők véleménye döntött. Gyuga bíró színpadiasan a büntetőpontra mutatott. Buzás Bálint jó irányba vetődött, de nem érte el Hunya Kristóf jobbra helyezett labdáját (2-0).

A Hunyadinak is volt három olyan helyzete, amiből sikerülhetett volna szépíteni. Öpinek volt egy szögletből, amit a kapusba lőtt, illetve egy szabadrúgásból történő felívelést kicsivel mellé csúsztatnia, illetve még egy, amikor ő adott az ötös és a 11-es pont közé egy labdát, de azt meg az érkező Szűcs Damján lőtte a kapusba.

A Hunyadi így is, úgy is a megye kettőben folytatta volna, igaz, döntetlen, illetve győzelem esetén nem 4, hanem 5 vagy 7 ponttal.

A következő mérkőzést – immár a megye II. A csoportjában – is itthon játsszák. Szombaton 14 órától a Sarkadi Kinizsit fogadják.

Békésszentandrási HMSE–Gyomaendrőd FC 0–2 (0–2)

Békésszentandrás, zárt kapuk mögött. Vezette: Gyuga Zsolt. Békésszentandrás: Buzás Bálint – Szabó Ferenc, Szabó Máté, Olasz Imre (71′ Yetik Deniz), Olasz István, Balogh Martin, Dernovics Tamás(89′ Bencsik Attila), Balázs Milán (80′ Kovács Norbert), Tasi Kristóf, Szűcs Damján, Virág Imre, Játékos-edző: Boér Zsolt

Gyomaendrőd: Vastagh (Soczó) – Miklavicz, Valach, Szabó P., Szilágyi (Dávid), Bartik, Molnár T., Kun Cs., Barna V., Hunya, Hanea (Tímár). Edző: Kovács Gyula. Gólszerző: Kun Cs. (15.), Hunya (27. – 11-esből).

Kiállítva: Olasz István (78.).

Boér Zsolt: Az első félidőben hiányzott belőlünk a vagányság, nem tudom miért játszottunk megilletődötten. A második félidő már rendben volt, de amíg nem tudunk gólt rúgni pont nélkül fogunk maradni. Sajnálom hogy az asszisztensek főszereplővé váltak. Jók Dernovics, Tari, Tasi, Balogh.

Omlós pulykamellel töltött, kívül ropogós calzone

Omlós pulykamellel töltött, kívül ropogós calzone

Oltás a Pfizer/BioNTech vakcinájával (Fotó: Babák Zoltán)

Mindhárom településen folytatódnak az oltások