A szarvasi karatecsapat
A szarvasi karatecsapat
in ,

Hét érmet és két ligabajnoki címet szereztek a szarvasiak

Legeredményesebb vidéki egyesületként zárták a Hayashi Magyar WKF Karate Liga 4. fordulóját a helyiek: négy arany, egy ezüst és két bronzérmet akasztottak harcos ifjaink nyakába a hétvégén.

Magyarország legjobb karatésai két napra húzott rendezvényen döntötték el a Körös-parti kisvárosban a rangadó és négyfordulós liga bajnoki címeit. A hosszabb lebonyolításra az egészségügyi óvintézkedéseknek volt köszönhető: a ligában a belépéskor hőmérséklet mérés és kézfertőtlenítés történt, mindkét versenynap előtt ózongenerátorral fertőtlenítették az alkotmány utcai sportcsarnokot. A rendezvény zártkapus volt, a szervezők, bírók és edzők végig maszkban tartózkodtak a létesítményben. A sorozatban 33 egyesület több mint 300 sportolója regisztrált és mérkőzött meg egymással hónapról hónapra. A mostani rendezvény legrangosabb mérkőzése két korábban korosztályos Európa- és világbajnok, majd számos felnőtt Eb és Premier League érmet begyűjtő versenyző, Szegedi Döme és Hárspataki Gábor között zajlott. Nemzetközi színvonalú formagyakorlatokat láthattunk Nagy Botond és Sterck Laura előadásában is. Büszkén számolhatunk be arról, hogy a szarvasi versenyzők is kitettek magukért: összesen négy aranyat, egy ezüstöt és két bronzérmet gyűjtöttek be a különböző kategóriákban, amelynek eredményeként az UTE, az MTK és a KSI mögött legjobb vidékiként a negyedik helyen végeztek, úgy, hogy mindössze 9 sportolóval indultak és katában nem, csak kumitében (küzdelem) versenyeznek. A négy forduló összesített rangsorában ketten is az élen végeztek, és így megnyerték a névadó támogató által felajánlott Hayashi Premium karateruhát.

Először lépett tatamira Tálas Bendegúz a felnőttek között. Versenyzőnk tisztesen helyt állt, több tiszta értékelhető találata is volt, pontot tudott csinálni a legjobbak egyikén is, de az éremszerzéshez ezúttal ez nem volt elengedő. Sajnos azonban a vádliját ért rúgás miatt versenyzőnk saját. kategóriájában, az U21-ben már nem állhatott ki. A felnőttek között szintén újonc Frankó Dániel a legnagyobbak között az olimpiai kvalifikációban kiemelt Hárspataki Gáborral és a rutinosabb Hidasi Tiborral nem bírt el, többi mérkőzését magabiztosan hozva így a harmadik helyen zárt.

Nagy Máté következett, aki a verseny előtt egy térdsérülés miatt néhány hetes kihagyásra kényszerült. Első mérkőzésén még érezhető volt az óvatosság, de a másodikban már sikerült egy látványos fejrúgással biztosítania a döntőbe jutást, ahol egy határozott leindítással meg is szerezte a vezetést, így végül a junior -61 kg dobogójának tetejére állhatott. Máté bár nyelvvizsga és sérülés miatt két fordulón nem vett részt, a másik kettőn elért eredményével azonban így is összesítésben második lett. Örömhír, hogy a nyelvvizsga eredmény is megérkezett, melynek tanúbizonysága szerint a szarvasi fiú egy középfokú angol nyelvi C minősítést szerzett.

Kerti Kelemen első mérkőzésén a későbbi elsőtől kikapott, második mérkőzését már hozta, de így sajnos nem ő ment tovább csoportjából a hármas döntőbe.

Frankó Dániel az U21-ben is magabiztosan szerepelt: egyetlen mérkőzést engedett döntetlenre, a többit nagy tudatossággal támadásait és kontráit váltogatva hozva a dobogó tetejére állhatott. Egy kihagyott fordulóval ő is végül második lett.

Vasárnap versenyeztek fiataljaink. Bagi Ádám 9 évesen indult élete első versenyén, ráadásul rögtön egy korosztállyal feljebb, a 10-11 évesek között. A belépő jól sikerült. Ádám két győzelemmel a döntőbe verekedte magát, ahol kezdeményező készsége miatt a bírók őt találták jobbnak, így rögtön a dobogó tetejére állhatott, ami összesítésben is a harmadik helyet érte.

Őt követte Bagosi Marianna, aki két nyert és két döntetlen mérkőzésével a szerzett pontok számával került az élre. Győzelmével összesítésben a liga abszolút bajnoka lett, amivel egy Hayashi Premium karateruha boldog tulajdonosa lett.

A +45 kg-os fiúknál kilenc versenyző 3 hármas csoportban. Susányi Zoltán az első mérkőzésén megtorpant támadásai közben, amin ellenfel pontot tudott csinálni. A második meccsen már orvosolta ezt a hibát, meg is nyerte azt, de sajnos a csoportból nem ő jutott tovább.

A másik csoportban Ruzsinszki Balázs képviselte a szarvasiakat. Ismét sikerült eladnia párat fejrúgásaiból, amivel bebiztosította a döntőbe jutást. Itt első mérkőzését nyerte, a másodikban azonban nem követte a megbeszélt taktikát és a győzni akarásban elkapta a hév, amit ellenfele többször is kihasznált. Balázs így a fordulót a második helyen zárta, azonban másik két győzelmével és harmadik helyével az összesítésben ő is a ranglista élére kerülve ligabajnok lett.

A nap utolsó kategóriájában Kemény Ákos lépett tatamira tízfős mezőnyben. Nagyon tudatosan versenyezve kihasználta ellenfelei hibáit és azokra kontrákkal válaszolva ő is a hármas döntőbe került. Itt az első mérkőzést nem sikerült hoznia, azonban a másodikon hátrányból kiegyenlített és kezdeményezőkészsége miatt a végső győzelemre is esélyes volt, azonban az egyik bíró nem látta, hogy védte ellenfele ütését, és így pontot adott arra.

Eredményeink: Bagi Ádám 1., Bagosi Marianna 1., Nagy Máté 1., Frankó Dániel U21 1., Ruzszinszki Balázs 2., Kemény Ákos 3., Frankó Dániel felnőtt 3.

Négy forduló összesített eredményei: Bagosi Marianna 1., Ruzsinszki Balázs 1., Frankó Dániel 2., Nagy Máté 2., Bagi Ádám 3., Tálas Bendegúz 3.

Köszönjük minden szervező munkáját, gratulálunk versenyzőinknek a kiváló eredményekhez!

SZHKE

További képeket itt tekinthet meg a versenyről.

A Szarvasi Jégkorong SE felnőtt csapata

Küzdelem Baján

Tóth Patrik

Az idősebb birkózóinkon volt a sor